Persoonlijk21 juni 2020

2

Kringloopvondsten #16 en meer

Door de crisis rond corona had ik de afgelopen maanden geen tot weinig boeken gekocht, zo’n quarantaine kan ook zijn voordelen hebben. Deze maand is nog niet voorbij en ik ben al een behoorlijke stapel verder. Enerzijds vind ik het verzamelen van boeken geweldig, anderzijds voel ik mij schuldig omdat ik nog enorm veel te lezen heb. Het lijkt alsof ik mij constant in een spagaat begeef, vreemd en te weinig discipline heb om niet aan de verzamelwoede toe te geven. Het zij zo, ik ben in ieder geval altijd erg blij met mijn ‘nieuwe’ boeken.

Veiling

Via Catawiki heb ik deze maand een kavel gekocht van een aantal boeken uit de reeks van privé-domein. Dit was nadat ik mijn eerste exemplaar van deze reeks bij de kringloopwinkel vond, namelijk een puntgaaf exemplaar van Een dame in lokkend postuur van Maarten ‘t Hart. De verzamelaar in mij is weer wakker geworden en is nu overal op speurtocht. Het is een mooie kavel, ik was blij toen ik het pakket mocht ontvangen. Het is alleen jammer dat  Het eind van de kaart van Albert Helman vlekken op de rug bevat. Ik weet nog niet zo goed of ik dit exemplaar houd of weer doorgeef. Ik had het ook kunnen weten wanneer ik de foto’s beter had bekeken. Ook zijn een aantal boeken met naam voorzien op het schutblad, ik wacht nog even af in hoeverre ik mij hieraan ga storen. Erg blij ben ik in ieder geval met de prachtige gave uitgaven van Zoals dat gaat met wonderen, In de ochtend van het leven, Vervlogen jaren en Brieven van Belle van Zuylen.

Kringloopwinkel

Bij de kringloopwinkel (gelukkig zijn ze weer open!) vond ik Vergeef me van Willy Lamb. Op instagram zag ik een heel positief bericht voorbij komen over dit boek en dit had ik blijkbaar ergens in mijn hoofd opgeslagen. Ook zag ik Laura H. van Thomas Rueb (uitgeleend, niet op de foto). Tijdens een ander kringloopbezoek kocht ik De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne van Toon Tellegen, Alles nieuw van Joke van Leeuwen, Alles waar ik spijt van heb van Philippe Claudel en Dodemansrit van Deon Meyer. Ook vond ik Niets te verliezen en toch bang van Renate Rubinstein.

Een hele stapel

Het is een flinke stapel, er is nog steeds genoeg leesvoer om een eventuele volgende quarantaine door te komen. Ik hoop dat ik mijn leesdrift toe zal nemen. Momenteel vorder ik langzaam maar gestaag in De vlinder in de inktpot van Patrick Bassant en Onderwaterverhalen van Ineke Riem. Het langzame lezen komt niet door de boeken, maar door de komende tentamens, vakantie, kinderverjaardagen en het bijhorende afscheid (mijn dochter gaat straks al naar school!) en alle perikelen er om heen. Leuke dingen dus. Volgende week vrijdagavond heb ik trouwens met een aantal andere bloggers, waaronder Lalage en Jannie, een zoomsessie met Ineke Riem over haar nieuwe boek. Ik kijk daar enorm naar uit! Het verslag van de meeting volgt samen met de recensie van het boek.

2 thoughts on “Kringloopvondsten #16 en meer

  1. Mooie verzameling! In de ochtend va het even van Theo Thijssen is ook de moeite waard en ik ben benieuwd wat je van Henriëtte Roland Holst vindt. Ik vind het een hele inspirerende vrouw, las ook een biografie over haar en zag een film over haar leven. Ze schreef ook gedichten, die ik (voor een deel) ook bijzonder vind.
    Maar weet je wel, dat als je Privédomein wilt gaan verzamelen, de laatste van Gerbrand Bakker: Knecht, alleen nummer 309 is…… ;-)

    1. Dat weet ik Jannie, hij staat ook het hoogste op mijn verlanglijst. Eerst wil ik Jasper en zijn knecht lezen, ik bewaar mijn boekenbon en koop ze t.z.t. allebei tegelijk :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *