Terugblik3 mei 2020

0

Terugblik op een roerige maand

Eind maart kon ik nog niet overzien wat de maand april zou brengen. In eerste instantie schrok ik enorm van de afgekondigde lockdown tot begin april, maar al snel werd het duidelijk dat het nog wel eens langer zou kunnen duren. De situatie accepteren zoals die was en nog een tijd zou blijven kostte wel wat moeite om eerlijk te zijn. Ik maakte me zorgen om de wereld en alledaagse dingen. De gezondheid van mijn familie en vrienden, ons werk, hoe de basisschool verder zou gaan en natuurlijk mijn eigen studie.

Gelukkig zijn er ergere dingen op de wereld dan waar ik mee te maken heb. Dat besef ik mij maar al te goed. Toch kon ik in de eerste weken mijn draai nog niet echt goed vinden. Ik wilde te veel in een dag proppen en te veel doen, de corona-klusjes vlogen ons om de oren. De laatste weken heb ik mijn rust veel beter gevonden en nu is gelukkig het einde in zicht. Wat kijken we er naar uit om weer een beetje terug te gaan naar hoe het was.

Deze maand heb ik niet zoveel gelezen. Dat komt omdat ik deze maand ook twee modules af mocht ronden. Voor mijn analyse van het Zelfprotret van Jan Steen haalde ik een 8. De uitslag van het online tentamen van filosofie laat nog even op zich wachten.

Wat ik wel las

In april las ik twee jeugdboeken, namelijk Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon en Oorlog en vriendschap van Dolf Verroen. Heerlijk om soms gewoon te lezen zonder dat je er bij na hoeft te denken. Ik luisterde naar Twee vrouwen van Harry Mulisch en Kort Amerikaans van Jan Wolkers. Het eerste vond ik prachtig, van het tweede weet ik nog niet zo goed wat ik er van moet vinden. Ik had niet echt een goede klik met de hoofdpersoon, ik begreep hem tot op zekere hoogte maar veel verder kwam het ook niet.

Gelukkig kon ik wel enorm genieten van De Leesclub van Dorrestein. Wat moest ik wennen aan het verhaal, maar er brak geregeld een grote glimlach door op mijn gezicht. Ook het interview op het laatst vond ik fijn om naar te luisteren.

Daarnaast las ik het indrukwekkende verhaal van het geadopteerde indianenmeisje Winona in Duizend manen van Sebastian Barry en het luchtige verhaal Waarom we huizen bouwen van Renée Kapitein.

Mei

En nu is het alweer mei. Ik ben op het moment dat ik dit schrijf in een paar boeken bezig: Geuren van Philippe Claudel, een prachtige verhalenbundel. Ook lees ik De volmaakte man van Mariët Meester.

Via Storytel luister ik naar Vallen is als vliegen van Manon Uphoff. Dit boek zullen we m in mei via videobellen bespreken in onze leesclub.


Wat lees jij momenteel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *