Persoonlijk12 januari 2020

1

Kringloopvondsten #15

Een verloren uurtje, een half uurtje misschien. Soms zit je tussen twee afspraken in en heb je wat tijd over. Handig om een kort bezoek te brengen aan de kringloopwinkel op de route. Ik mocht mijn zoon helpen bij het uitzoeken van een speelgoedje (van zijn eigen zakgeld tegenwoordig) en ik mocht van hem even kijken op de boekenafdeling. Een win-win situatie.

Het bliksembezoek resulteerde in vier boeken. Allereerst vond ik De woongroep van Franca Treur. In december heb ik Dorsvloer vol confetti gelezen (recensie volgt hopelijk nog..) en was erg onder de indruk. Nu zag ik toevallig dat de recensies van deze roman behoorlijk tegenvallen. Het is wat saai, er gebeurt niet veel maar klaarblijkelijk is het boeiend genoeg om te lezen.

Gelukkig zag ik ook nog De avonturen van Henry II Fix! Deze heb ik tijdens mijn vorige bezoek laten staan, iets waarvan ik achteraf wel spijt had. Het verhaal klonk namelijk erg origineel en interessant en thuis zag ik ook nog eens dat het boek erg goed werd beoordeeld. Het is een fictieve autobiografie (let op de vergelijking met De vele levens van Amory Clay) van een merkwaardige Zwolse vrijgezel (1774-1844). Een inventief en weetgierig mens, die betrokken verslag doet over de gebeurtenissen in de wereld om hem heen.

Winterhanden van Stephan Enter gleed mijn mandje ook in. Dit is zijn debuut met zes verhalen. Ik moet nu toch écht eens iets van hem gaan lezen.

Tot slot sprong de prachtige omslag van Nobele zielen van Lydie Salvayre in het oog. Een groepje welgestelde toeristen maakt een busreis door Europa. Maar geleidelijk stijgt de spanning in de touringcar en slaan hun nobele opvattingen om in irritatie en agressie (jegens elkaar, maar ook tegen de zogenaamde kansarmen in de maatschappij).

Met deze vier boeken is de kop van 2020 er af. De tussenstand tot nu is: 0 gelezen, 4 gekocht. Alhoewel ik hoop vandaag Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood uit te lezen (fantastisch boek).

1 thought on “Kringloopvondsten #15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *