Persoonlijk4 december 2019

4

Kringloopvondsten #14 en meer

Boeken, je kunt er nooit te veel van hebben. Daar ben ik het absoluut mee eens, hetzij dat ik vaak niet eens aan het lezen van mijn eigen boeken toekom. De schuld geef ik aan mijn collega boekenbloggers en leesfanaten. Maar de meeste schuld geef ik aan mijzelf. Ik ben extreem makkelijk te beïnvloeden als het gaat om boekentips, vooral van mensen aan wiens mening ik veel waarde toeken. Ik noem onder andere Jannie, Lalagè, Theetante, Antoinette en Bettina. 

Zo heb ik met dank aan Jannie op dit moment ruim tien boeken van Voskuil in de kast staan en door Theetante heb ik de afgelopen weken een paar boeken gereserveerd bij de bibliotheek. Mij hoor je niet klagen, want ik heb door deze boekenliefhebbers al meerdere prachtige boeken van voor mij onbekende auteurs mogen ontdekken. Te denken valt aan De Etruskische glimlach van José Luis Lampedro en Het verhaal van een huwelijk van Geir Gulliksen. Keerzijde is dat ik verwoed blijf verzamelen. Zo ook tijdens mijn laatste kringloopwinkelbezoek (mooi scrabblewoord) en de opruiming van boeken op internet.

Kringloopvondsten

Zonder kinderen en met genoeg tijd op zak struinde ik afgelopen week rond in de kringloopwinkel. Daar kwam ik al snel achter dat ik daar niet moet zijn met heel veel tijd, want hoe meer tijd ik daar besteed, hoe meer ik koop. Ik kocht Een daad van barmhartigheid van Toni Morrison (van wie ik ook Beminde las), een gloednieuwe verhalenbundel van Vonne van der Meer (Brood zout wijn) en tot slot, in perfecte staat, Geuren van Philippe Claudel.

En meer

Op internet klikte ik maar heen en weer tussen een aantal sites. Ik wilde mijzelf trakteren op een aantal boeken, namelijk Het verhaal van de dienstmaagd van Atwood. In januari komt de leesclub, hetzij in afgeslankte vorm, weer bij elkaar en dit boek gaan we bespreken. Ook wil ik Zoutpad van Raynorr Winn kopen (naar aanleiding van de enthousiaste reacties van onder andere Lalagè) en de dikke uitgave van De Bourgondiërs van Bart van Loo. De bestelling plaats ik dan altijd uiteindelijk bij Bruna en haal het pakket af (en betaal) bij de lokale brunahandelaar. Op deze manier ontvangen zij de marge.

Uiteindelijk kwam ik op Boekenvoordeelonline uit waar ze in verband met Black Friday op alles 50% korting hadden. Slecht idee.. Mijn bestelling werd uiteindelijk Zonder liefde van Stefan Brijs (altijd goed), Let op mijn woorden van Griet op de Beeck (ook altijd goed), Rembrandt van Nils Bütnner, Congo Blues van Jonathan Robijn (benieuwd!), De reuzenkrokodil van Roald Dahl (fantastisch), Oblomov van Gontsjarov (Russische literatuur, ik heb er een zwak voor).

De volgende bestelling wordt het wensenlijstje dat ik hierboven opnoemde. Nog even wachten tot de drukke Sinterklaasperiode achter de rug is.

4 thoughts on “Kringloopvondsten #14 en meer

    1. Daar ben ik ook benieuwd naar… Ja, regelmatig gaan er weer boeken de deur uit. Begin dit jaar nog een 100-tal boeken naar de buurvrouw gebracht, dat ruimde goed op!

  1. Oef ja, boeken kun je inderdaad nooit genoeg hebben. Ik lees de meeste boeken van de bieb, maar een boek dat ik zelf kocht weggooien zit er bij mij echt niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *