0

Boeken om naar uit te kijken #1-2020

Zelf een kast vol ongelezen boeken hebben en dan toch halsreikend uitkijken naar boeken die gaan verschijnen. Boekenliefhebbers weten precies waar ik het over heb, want naar nieuwe boeken wordt altijd uitgekeken. In deze rubriek vertel ik naar welke boeken ik uitkijk. In januari komen er drie boeken uit waar ik benieuwd naar ben.

West van Carys Davies

Allereerst West, een roman dat vanwege de omslag al zo in het oog springt. Het verhaal op de achterkant doet een fantastisch verhaal vermoeden. Deze roman speelt zich af in Pennsylvania, begin 19e eeuw.

Als weduwnaar en muilezelhouder Cy Bellman in de krant leest dat er gigantische, eeuwenoude botten zijn ontdekt in het modderige Kentucky, verlaat hij zijn kleine boerderij om met eigen ogen te zien of het gerucht dat er nog steeds reusachtige monsters rondstruinen in de wildernis achter de Mississippi waar is. Met de belofte dat hij zijn dochter Bess vaak zal schrijven en dat hij binnen twee jaar terug zal keren, laat hij haar achter bij zijn nukkige zus en trekt naar het westen.

Met alleen een oude schuur vol miserabele dieren en de gouden ring van haar overleden moeder vult Bess eenzame dagen met het volgen van haar vaders route op kaarten in de bibliotheek en wachtend op zijn brieven. Ondertussen dwaalt Bellman steeds verder weg van huis door onherbergzame en vreemde landschappen, op een roekeloze zoektocht naar het onbekende.

Uitgeverij Meulenhoff
Prijs: €18,99
ISBN: 9789029093231

Nacht in Caracas van Karina Sainz Borgo

Deze roman van Karina Sains Borgo is een bestseller in Spanje en zal in maar liefst 24 landen verschijnen. Het lijkt mij een prachtig ingetogen verhaal te midden van onrust en chaos.

Caracas, Venezuela. Adelaida Falcón staat voor een open graf. Ze is helemaal alleen, buiten het gezelschap van de begrafenisondernemers en een priester dan, en begraaft haar moeder, de enige familie die ze ooit had.

Verdoofd door rouw keert ze terug naar het appartement dat zij en haar moeder deelden. Elke nacht verzegelt ze de ramen met tape om te voorkomen dat het traangas waarmee de demonstranten buiten worden bestreden naar binnen komt. Als plunderaars die zich voordoen als revolutionairen haar huis willen bezetten, verweert Adelaida zich en wordt ze in elkaar geslagen. Het is het begin van een gevecht om te overleven in een land in vrije val, waar geweld en anarchie de boventoon voeren en burgers tegen elkaar worden opgezet.

Uitgeverij Meulenhoff
Prijs: €19,99
ISBN: 9789029093538

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween van Franco Faggiani

Eerder las ik het prachtige Tussen twee werelden, een boek waar ik nog wel eens aan terugdenk. Vooral op drukke dagen kan ik uitkijken naar de rust en stilte van de bergen die Faggiani beschrijft. En nu komt zijn volgende roman uit. Dit keer is het niet Italië waar zijn verhaal afspeelt, maar Japan.

Shizo groeit aan het einde van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen.
Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft na deze schande niet terug naar huis. Hij trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

Uitgever Signatuur
Prijs: €20,99
ISBN: 9789056726485


Naar welke boeken kijk jij uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *