Van boekenkast tot blog

Van boekenkast tot blog #9

Deze maand heb ik echt heel weinig gelezen, ik heb namelijk alleen De uitzichtlozen van Nicolas Mathieu uitgelezen. Ik heb het (leuk) druk privé en heb ook last van een kleine leesdip.

Momenteel vorder ik gestaag in De kat en de generaal van Nino Haratischwili. Het gaat tergend langzaam en dat zegt meer over mij dan over het boek.

Gelukkig heb ik Drijfhout van Annette de Vries weten te verlengen bij de bibliotheek, dit boek ligt dan ook zeker voor komende maand op de stapel.

Voor de rest heb ik niet veel plannen, de stapel met recensie-exemplaren is bijna weg en ik kan dus doen wat ik wil. Ik hoop dat mijn leesdip toch echt zijn einde zal naderen en dat ik wat meer tijd vrij heb om te lezen. Ik zou namelijk ook graag verder willen gaan in Het Bureau deel 1 van Voskuil, dat boek ligt nog steeds naast mijn bed, ik ben al halverwege en vind het ontzettend boeiend om het verhaal van Maarten te volgen. De afgelopen weken heb ik het helaas niet open kunnen/willen slaan.

Naast deze twee boeken blijft mijn stapeltje in november afwezig. Wanneer ik naar mijn boekenkast kijk (met veel ongelezen boeken) heb ik een paar die ik momenteel graag wil lezen. Denk bijvoorbeeld aan Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier of De Nix van Nathan Hill. De keuze is reuze. Welk boek raad je mij aan om uit mijn leesdip te komen?

8 thoughts on “Van boekenkast tot blog #9

 1. Hij staat niet op je lijstje, maar echt, lees ‘De bijenhouder van Aleppo’ en ik gok dat je zo weer uit je leesdip bent. Zo mooi!
  (Misschien heb je ‘m al gelezen, maar ik kan me even niet meer herinneren waar ik ‘m allemaal al wel en niet voorbij heb zien komen.)

 2. Ik vond ‘De Nix’ maar niks, al leest het wel vlot. De andere boeken zijn ook geen lichte kost, al hoef je bij Voskuil niet te graven. Misschien is iets van Renate Dorrestein fijn als tussendoortje.

  1. Jammer dat je De Nix, niks vond.. Hij staat ondertussen (sorry voor de late reactie) nog steeds ongelezen in de kast. Ik ga eerst Het Bureau uitlezen, anders blijft dat ook maar liggen en het is geen straf om hierin verder te kunnen lezen.

 3. Ik heb van de Nachttrein naar Lissabon de film gezien. En die vond ik zo fascinerend dat ik het boek gekocht heb om een en ander nog eens na te lezen. Maar daar ben ik toch in gestrand. Ik laat het dus maar bij de goede herinneringen aan de film.

  1. Oei, dit keer is de film dus mogelijk beter dan het boek. Ik ga denk ik nu verder in Het bureau. Gisteren heb ik Drijfhout uitgelezen (prachtig!) en nu zit ik niet meer aan deadlines gebonden. Heerlijk lezen in eigen tempo dus.

 4. Hoi Sue het kan een leesdip op zijn tijd, zeker als er nog veel andere leuke dingen zijn in je drukke bestaan. Een zachte hand / nu uitgegeven als De perfecte oppas van Leïla Slimani haalde mij onlangs uit de lees diep, een niet te dik boek, korte zinnen en een onderhuidse spanning naar het waarom, niet naar wat want dat was in de eerste zin al bekend. Ook uit Frankrijk, dus misschien sluit het aan op je eerdere leeservaringen. Maar misschien is het niet het boek wat je uit je leesdip haalt, maar net het moment waarop je jezelf de rust gunt om te lezen en genieten van een boek. Zo was het vorige week herfstvakantie en kon ik meer genieten van een dik boek met eindeloos veel letters en verhalen.

  1. Een leesdip is altijd vervelend, de vraag is hoe je eruit kan komen of je er gewoon bij neer te leggen. Soms is het ook zoals het is. Dank voor je tip Antoinette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *