Algemeen

Kinderboekenweek 2019

Vandaag start alweer de jaarlijkse Kinderboekenweek! Van vanaf vandaag dus worden er veel leuke activiteiten georganiseerd en kan je natuurlijk het Kinderboekenkweekgeschenk in ontvangst nemen. Het thema van dit jaar is Vervoersmiddelen en het motto is Reis mee!

Kinderboekenweek

Normaal gesproken weet ik al precies wat, wanneer en hoe ik iets ga doen. Dit jaar gaat het compleet anders, want om eerlijk te zijn was ik deze week he-le-maal vergeten! In alle hectiek van studie, werk, thuis, school en wat al nog niet meer is het een beetje langs mij heen gegaan. Op het nippertje schrijf ik dus nog deze blogpost.

Maar wat ontzettend leuk thema is het dit jaar! Mijn kinderen zijn gek op vervoersmiddelen. We lezen bijvoorbeeld heel erg vaak het zoekboek over voertuigen en er worden dagelijks de meest bijzondere creaties gebouwd met Lego en Duplo. Dit thema is ons dus op het lijf geschreven.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek wordt net zoals bij de Boekenweek een geschenk aangeboden. Wanneer je voor minimaal 10 euro aan kinderboeken of jeugdboeken koopt, ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk van Anna Woltz – Haaientanden.

Anna Woltz - Haaientanden

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Dit jaar is het prentenboek geschreven door André Kuipers en Natascha Stenvert en heet André het astronautje op zoek naar Laika.

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

Wat ga ik doen tijdens de Kinderboekenweek?

Volgende week ga we sowieso naar de bibliotheek, ik ben altijd benieuwd wat hoe zij dit soort activiteiten aanpakken. Net zoals ieder jaar nemen we de Voorleesgids (boordevol boekentips) en de Kinderboekenweek Krant mee. Die trouwens dit jaar extra dik is omdat de Kinderboekenweek maar liefst 65 jaar bestaat. Het verjaardagsfeest van de Kinderboekenweek wordt gevierd in de acht extra pagina’s vol met leuke opdrachten, spelletjes en knutsels. Leuk om met mijn zoon van bijna 5,5 jaar te doen :-)

Dit jaar mogen de kinderen ook een boek uitzoeken in de boekhandel. Misschien komen ze met het Prentenboek van dit jaar thuis, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ze een boek over dino’s willen. Het mooie is, hoe ouder ze worden, hoe minder ik ze kan sturen in hun keuze. Ik vind het leuk om te zien wat hun smaak is en waar ze voor zullen kiezen.

Wat gaan jullie deze Kinderboekenweek doen?

2 thoughts on “Kinderboekenweek 2019

  1. Kinderboekenweek is zo leuk! Toen ik nog voor de klas stond, vond ik het het beste excuus om veel voor te lezen en nog veel meer leuke dingen met boeken te doen. Leuk thema trouwens, dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *