Terugblik1 september 2019

6

Terugblik op de mooie zomer

Inmiddels zitten we weer in een strak ritme van werken, school en huishouden. Aan de ene kant zijn al die afspraken soms wat lastig, aan de andere kant vind ik de structuur enorm fijn. De afgelopen zomer ben ik samen met de kinderen thuis geweest. Onze ‘grote vakantie’ hadden we namelijk in mei/juni al in de Ardèche gevierd. Gelukkig is thuiszitten helemaal niet zo’n straf, want er zijn genoeg leuke dingen te doen in de buurt.

Hutten bouwen in het bos

Bucketlist

Voordat de vakantie begon hebben we samen met de kinderen een lijstje gemaakt met dingen die we in de vakantie wilden doen. Iedereen kon wat inbrengen waardoor het een gevarieerde lijst werd. Zo wilde ik in de vakantie een bezoek aan mijn grootouders maken, wilde mijn dochter onder andere in een ‘echt’ restaurant eten en mijn zoon naar het strand. We hebben de lijst aardig afgewerkt! Zo zijn we meerdere malen naar de kinderboerderij en het strand geweest en hebben we vaker naar geoaches gezocht. Dit stond er trouwens nog meer op: een kasteel bezoeken, naar Nooterhof in Zwolle, pannenkoeken eten, picknicken, schatzoeken, naar het zwembad, naar de dierentuin en het speelbos. En nog een aantal leuke dingen. We hebben niet alles kunnen doen dus er komt nog zeker een vervolg.

Dinoland vonden de kinderen ook allebei heel erg leuk, echt een aanrader is dat! We hebben een behoorlijk lange tijd bij het zeven van goud gestaan. Ook was de helikopter in de speeltuin favoriet. Wanneer je ze vraagt wat ze het leukste van de vakantie, zegt mijn dochter Dinoland… Daarnaast zijn we een ochtend naar het Bakkerijmuseum in Hattem geweest. De kinderen waren overenthousiast om de vermiste deegrollers te vinden en vonden de show ge-wel-dig! De gevulde koek die ze zelf mochten maken was ook erg lekker. Dit museum is met kinderen echt een aanrader.

Bakkerijmuseum in Hattem
Bakkerijmuseum in Hattem

We konden het een en ander ook goed combineren met een weekje weg in Doetinchem. Mijn vriend had zijn opdracht in die regio en daardoor hebben we besloten om in de buurt op een vakantiepark een huisje te huren. Hij moest een paar dagen werken en wij waren er even uit. In die week is er veel gespeeld, gezwommen en hebben we Het land van Jan Klaassen bezocht. Ik kan je vertellen dat alle poppenkastvoorstellingen van die dag goed in de smaak vielen. Mijn zoon vond het hilarisch! Ook hebben we Burgers’ Zoo bezocht, het mooiste vonden we de ‘bush’ waar we ‘s ochtends vroeg als enigen doorheen konden lopen. Tot slot werd onze lieve dochter alweer drie jaar, wat een feest!

Oost west, thuis best

Thuis zijn we druk geweest met het verven van ons tuinhuis en het aanleggen van een kleine moestuin. Vorig jaar is namelijk een gedeelte van de nieuwe aanplant door de hitte verloren gegaan. Van de ruimte die we over hielden, hebben we drie bedden aangelegd met snijbiet, veldsla en spinazie. Als dit goed gaat en het bevalt ons, dan gaan we de mogelijkheden bekijken om een grotere moestuin aan te leggen. We willen meer duurzaam gaan leven en onze CO2-footprint op deze aarde verkleinen. Dit willen we o.a. realiseren door minder vlees te eten, meer groenten te kopen bij de boeren in de buurt of de biologische winkel in de stad verderop. Daarnaast willen we dus meer uit eigen tuin eten. We hadden al twee pruimen- en twee appelbomen. Sinds een aantal maanden hebben we ook een kleine walnotenboom en nu dus een moestuintje.

Gelezen

Natuurlijk heb ik deze zomer ook een aantal boeken gelezen. De afgelopen twee maanden zijn dat er 11 geweest. Niet zo veel als anders, dat komt omdat ik regelmatig druk ben met de studie (soms een beetje te veel).

 1. Echo van Thomas Olde Heuvelt
 2. 14 juli van Eric Vuillard
 3. Blinde wereld van Ellen Heijmerikx (recensie volgt)
 4. Cel van Charles den Tex
 5. Het verlangen van de egel van Toon Tellegen (recensie volgt)
 6. Kes van Barry Hines (recensie volgt)
 7. Glijvlucht van Anne-Gine Goemans (recensie volgt)
 8. De moeder van Nicolien van Voskuil (recensie volgt)
 9. Prooi van Deon Meyer
 10. Met inkt uit de veren van Bas Geeraerts
 11. Trots en vooroordeel van Jane Austen

Tot zover in een notendop onze vakantie van de afgelopen maanden. De vakantie is nu echt voorbij en ik ga het bloggen langzaam ook weer oppakken naast het werk, huishouden en studie. In de vakantie heb ik niet stilgezeten en heb voor september al voor iedere woensdag en zondag een blogpost ingepland.

Wat is het leukste dat jullie hebben gedaan?

6 thoughts on “Terugblik op de mooie zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *