Terugblik3 juli 2019

0

De zomervakantie is in zicht!

Bijna zomervakantie! Nog twee weken en dan hebben we zomervakantie, nou ja de kinderen dan. De scholen gaan dicht tot eind augustus en omdat we al op vakantie zijn geweest hebben we geen grootse plannen. Wel willen we nog een weekje in Nederland op vakantie gaan. Waar, wanneer en hoe is afhankelijk van onze werklocaties.

Ons uitzicht vorige maand in de Ardèche…

Vorige maand gingen we al op vakantie naar het prachtige Ardèche, zoals jullie hier kunnen lezen. Halverwege juni kwamen we weer terug. Daarna gebeurde er veel in huis. Mijn lieve stoere zoon werd vijf jaar en dat vierden we uitgebreid. Hij keek al weken uit naar het moment dat hij vijf zou worden, net als de wereld dan helemaal zou veranderen. De traktaties, de uitnodigingen voor het kinderfeestje, de verjaardag zelf met de visite, de aandacht, cadeautjes en de barbecue. We hebben een enorm leuke dag gehad.

Ook gaf ik me op voor de studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Ik loop al langer met het idee in mijn hoofd om wat anders te doen, maar nog nooit is het zo concreet geweest. Ondertussen ben ik met de eerste module begonnen, de Oriëntatiecursus, en ik vind het ontzettend leuk. Het zal druk worden, dat besef ik mij terdege dus ik zal mijn tijd goed moeten besteden. Het zal dan ook de komende tijd wat rustiger worden op mijn blog. Zoals ik het heb bedacht is dat ik alleen nog maar op de woensdag en zondag zal bloggen, de vrijdagblog zal dan vervallen.

Deze maand bevond ik me samen met de leesclub in onze eerste escape room. Wat was het super! We haalden het net niet, het was voor ons allemaal de eerste keer dus ik denk dat we tijdens onze volgende ontsnapping als een geoliede machine functioneren ;-)

Natuurlijk heb ik de afgelopen maand ook gelezen. Het merendeel van de boeken trouwens nog op vakantie.

  • De beproeving van Stephen King
  • 1953 van Rik Launspach
  • De rode magneet van Bertina Mulder
  • Slagschaduw van Lilian Blom
  • Een kleine verrassing van Hendrik Groen
  • Het waaien van mijn oma van Renée Marissing
  • In de stilte van de nacht van Michael Connelly
  • De ontdekking van de honing van Toon Tellegen
  • Echo van Thomas Olde Heuvelt

Zoals jullie kunnen zien loop ik hopeloos achter met het maken van recensies. Een kleine verrassing verschijnt aanstaande vrijdag, maar de rest moet ik nog maken, alhoewel ik vast niet meer van ieder boek een recensie ga schrijven. Iets met tijd en andere superleuke dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *