Boeken om naar uit te kijken

Boeken om naar uit te kijken #7

Hier maak ik mijn stad van Robin Robertson

De getraumatiseerde D-day-veteraan Walker kan niet terug naar zijn verloofde in Nova Scotia en zoekt zijn heil in de grote stad. Van New York reist hij naar Los Angeles, waar hij aan het werk gaat als verslaggever voor een krant, en van daar naar San Francisco. Terwijl Walker zijn leven weer op de rails probeert te krijgen, raakt Amerika steeds verdeelder. Tegen wil en dank is Walker er getuige van hoe de Amerikaanse droom in een nachtmerrie verandert: racisme viert hoogtij, vermeende communisten worden opgejaagd, de maffia maakt de dienst uit en de verstedelijking neemt dramatische vormen aan.

Hier maak ik mijn stad is het verhaal van een goede man, door oorlogsgeweld gebroken, die alles op alles zet om het waarachtige terug te vinden, in de wereld en in zichzelf.

Uitgeverij Querido
ISBN: 9789021417608
Prijs: €20,99

Ook jij zult stralen van Giuseppe Catozzella

In het Italiaanse bergdorp Arigliana, “een gehucht van vijftig stenen huizen en amper tweehonderd bewoners’, brengen Pietro en Nina de vakantie door bij hun onoverwinnelijke oma en hun opa die mager is van kwaadheid.

Het is een plek waar nooit iets verandert, tot een groep vreemdelingen hun intrek neemt in de eeuwenoude Normandische toren. Hun aanwezigheid ontregelt de kleine gemeenschap. Wie zijn deze vreemden? Wat willen ze? Waarom gaan ze niet terug naar waar ze vandaan kwamen?

Uitgeverij De geus
ISBN: 9789044541236
Prijs: €19,99


Naar welke boeken kijken jullie uit?

1 thought on “Boeken om naar uit te kijken #7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *