Persoonlijk21 juni 2019

17

Het wordt wat rustiger op mijn blog

In januari 2013 heb ik Boekenz.nl opgericht als plek waar ik alles kwijt kon wat maar met boeken te maken had: mijn grootste hobby. In de afgelopen jaren heb ik veel berichten geplaatst zoals recensies, persoonlijke berichten, overzichten en updates van bijvoorbeeld samenleesprojecten. Hierbij heb ik vooral het afgelopen jaar een vaste blogfrequentie aangehouden. Dit gaat veranderen.

Het zal namelijk wat rustiger worden op mijn blog. Stoppen doe ik niet, maar drie maar per week een bericht plaatsen gaat niet meer lukken. De reden is namelijk dat ik weer in de schoolbanken kruip! In september start ik officieel met de eerste module van Algemene cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Het fijne van deze open universiteit is dat je je per module inschrijft en dus niet meteen vastzit aan een 4-jarige opleiding. Als het toch niet wat blijkt te zijn, kan je op elk gewenst moment stoppen. Of juist alleen de modules volgen waarbij je interesse ligt. Je kunt het ook nog eens in je eigen tempo doen.

In de zomer wil ik alvast beginnen zodat ik in september al goed op schema lig. Het werk gaat immers ook gewoon door, evenals het huishouden. Daarnaast heb ik doordeweeks nog een lieve dochter thuis rondlopen waar ik ook leuke dingen mee wil doen. Tijd wordt wat schaarser en ik moet er doelbewust mee omgaan. Onvermijdelijk wordt het dan dan ik minder aandacht kan besteden aan mijn blog. Het is even niet anders.

Maar nog even over die studie

Denk je nou, wat houdt zo’n studie in vredesnaam in? In de studie worden vier disciplines behandeld, namelijk cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, filosofie en letterkunde. We leren om cultuuruitingen te analyseren, te interpreteren en in een breder perspectief te plaatsen. Het is dus een erg brede studie, erg handig want je kunt er alle kanten mee op. En dat maakt het voor mij juist zo aantrekkelijk.

Het roer gaat om

Ik gooi namelijk het roer volledig om. Inmiddels ben ik sinds 2008 werkzaam als veiligheidskundige: een ontzettend interessant en dynamisch vakgebied. Het is alleen niet waar ik gepassioneerd over ben. Soms hoor ik collega’s vol enthousiasme praten over hun werk, nieuwe ontwikkelingen en zelf ontworpen methodes of schema’s. En dat heb ik niet.
Op de vraag waar ik dan wel blij van werd is het antwoord steevast: boeken, geschiedenis en cultuur. Ik vind het interessant om te lezen over of om te kijken naar films, documentaires, boeken en alles wat maar met geschiedenis te maken heeft. Het bezoeken van andere landen, musea en oude kerkjes. Struinen in een historisch stadje en kastelen en te bedenken wat zich daar allemaal heeft afgespeeld, hoe de mensen er leefden en wat voor gemeenschap het was. Ik wil nóg een keer het Rijksmuseum in Amsterdam en de Hermitage in St. Petersburg bezoeken. Kijken naar al die verschillende kunstobjecten, de prachtigste schilderijen. Kennismaken met wereldliteratuur, de kracht van het geschreven woord. En zo kan ik nog wel verder gaan… Daarom is het hoog tijd om me te oriënteren door het volgen van de eerste cursus, ik ben benieuwd..

Maar goed, genoeg voor dit moment. Je kunt mij trouwens ook volgen op instagram en twitter.

17 thoughts on “Het wordt wat rustiger op mijn blog

    1. Dank je wel Jannie, ik hoop dat ik de oriëntatiecursus helemaal geweldig vind. We zullen het zien, ik kijk er in ieder geval enorm naar uit! Bedankt voor je goede adviezen.

  1. Ik lees altijd dat je schrijft , maar nu eens ik je eerst een fijne zomer toe . Daarnaast eens ik je veel succes in de schoolbanken en hoop dat het je niet tegenvalt, gaan er van uit van niet , doe je best.
    Groetjes van iemand die niet meer terug zou willen in de schoolbanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *