Persoonlijk16 juni 2019

3

De vakantie zit er op

Inmiddels zijn we al weer een paar dagen terug uit de Ardèche. Onze vakantie zit er al weer op! Wat is de tijd ongelooflijk snel gegaan. Toch zijn wel altijd weer blij wanneer we weer in ons eigen bed liggen.

Vogue
Vogüé

Een goede mix voor jong en oud

Als je aan de kinderen vraagt wat we deze vakantie hebben gedaan, zullen ze zeggen ‘zwemmen, dammetjes gebouwd in de rivier en ijsjes gegeten!‘. Dat is voor hen ook het leukste en wij vinden het trouwens ook leuk. In de Ardèche kan je op de meeste prachtige plekken dammetjes bouwen. We gingen bijvoorbeeld een ochtend naar Pont ‘d Arc om te zwemmen en te bouwen. Het was erg warm en we waren de petjes vergeten. Vooral mijn zoon was een beetje bevangen door de hitte. De dag daarna zijn we de grot van Cocaliere ingegaan, even de koelte opzoeken.

Grot Cocaliere
Grot Cocaliere

Chateau Montréal is trouwens ook een aanrader met kinderen. Nu waren er niet veel activiteiten, maar in het hoogseizoen zijn er ridders en spellen te doen. Ook zonder deze activiteiten was het kasteel indrukwekkend. De harnassen, kruisbogen en donkere hoekjes vonden ze erg spannend. Naast kastelen hebben we ook stadjes bezocht als Largentière, Vogüé en Ruoms. Op de terugweg zijn we nog even in Metz geweest. We hebben de mooie kathedraal bekeken en zijn met een treintje rond de stad geweest. Vooral mijn zoon vindt dit laatste geweldig. Op vakantie hebben we niet alleen dingen gedaan de wij leuk vinden, we hebben dus ook veel gezwommen, in de rivier gespeeld, ‘schatten gezocht’ (geocaches), gespeeld op de camping, stoepkrijten, met water spelen, tekenen en knutselen, bellen blazen en vooral heel veel buiten zijn.

Vakantielezen

Op de heenweg nam ik een enorme stapel boeken mee, de helft heb ik achtergelaten in de boekenkast van de camping. Dat ruimt op! Het grootste gedeelte van de vakantie ben ik bezig geweest in De beproeving van King, wat een dikke pil is dat. Daarnaast heb ik Eline van Michelle Visser, Slagschaduw van Lilian Blom en De rode magneet van Bertina Mulder gelezen. Mijn dochter las ook een boek:

En nu zijn we dus al weer thuis. De wassen zijn zo goed als weggewerkt, de kinderen zijn weer naar school en het werk is weer begonnen. Ik probeer het bloggen weer op te pakken, want de afgelopen week is er niet veel online gekomen. De blogposts die ik ingepland had, zijn inmiddels verschenen dus op naar het maken van een nieuwe buffer. Er is genoeg content, het moet er alleen nog uit komen.

We hebben genoten!

3 thoughts on “De vakantie zit er op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *