De boekenkast van...

De boekenkast van… Hans #2

Ben je ook altijd benieuwd hoe de boekenkasten bij anderen er uit zien? Als het buiten donker is, kijk je dan ook altijd stiekem bij mensen naar binnen? In ‘De boekenkast van..‘ kan je vanuit je luie stoel ongegeneerd naar boekenkasten van iemand gluren. Dit keer de boekenkasten van Hans.……

Hans heeft al eens eerder meegedaan met deze rubriek, klik hier voor het artikel van die tijd. Inmiddels is het een tijdje geleden, ik ben benieuwd wat er veranderd is. Kijken jullie mee?

Zo te zien heb je nieuwe boekenkasten, was het nodig? Het kwam zo uit. 2 Billy’s van Ikea. De buffetkast is nu een plek voor de schildersspullen geworden en de blauwe boekenkast is nieuw tov 2015. Deze is in het vorige huis vlak na de boekenkast rubriek erbij gekomen. Gescoord bij een kringloop.

Wat is er met je klepbank gebeurd?  Die staat in de woonkamer en ligt ook vol met voornamelijk bibliotheekboeken.

Hoe heb jij je kasten ingedeeld, zijn er veranderingen ten opzichte van vorige keer? Drie kasten staan op alfabet. De Scandinavische kast is een verzameling van boeken, tijdschriften etc.

Wat is je recentste aankoop geweest? De trilogie van Ingar Johnsrud.

Wat zou je nog willen veranderen, of ben je blij zoals je kasten nu staan? Ik zou een volledige boekenwand het mooist vinden. In de wand een deur en boven de deur ook allemaal boeken. Een keer bij Ikea gezien en dat zag er echt wel indrukwekkend uit.

Ben je ondertussen meer digitaal gaan lezen? Nee, minder. Digitale boeken vind ik nog steeds onpersoonlijk. Je voelt het niet en je ziet niet hoe ver je bent gevorderd. Papier leeft en je kunt ze zien staan in een boekenkast. De covers komen veel beter uit op een papieren boek. Ik lees voornamelijk in de trein en als ik een 500+ blz boek lees dan sjouw ik die elke keer mee. Je voelt dan ook letterlijk de zwaarte van zo’n boek. 

Ik zie veel Scandinavische thrillers, is dit nog steeds je favoriete genre? Scandinavië is de favoriet en Scandinavische thrillers doen het zeer goed dus die mogen niet ontbreken. Eigenlijk alles wat met Scandinavië te maken heeft, vind ik interessant. 

Van welke auteur zouden wij echt iets van moeten lezen? De twee boeken van Megan Lindholm hebben veel indruk op mij achtergelaten. Ook de boeken van Bernard Nordh.


Hans, bedankt dat we nog een keer bij je mochten kijken. Ik vind de boekenkast zonder wanden heel erg mooi, evenals het houten trapje bij de andere boekenkast. Ook leuk om te zien hoe jouw liefde voor Scandinavië terugkomt in de kasten.

Wil jij ook een keer meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar sue@boekenz.nl of het weten in de reacties hieronder.

1 thought on “De boekenkast van… Hans #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *