Van boekenkast tot blog

Van boekenkast tot blog #6

Recent vertelde ik jullie nog over de eerste stapel boeken die ik mee wilde nemen op vakantie. Tot het moment van vakantie is deze nog een aantal keer gewijzigd, maar uitgebreid zou je ook wel kunnen zeggen. In deze ‘Van boekenkast tot blog…de vakantie-editie‘ laat ik de definitieve stapel zien met de boeken die ik in juni wil lezen (en/of achterlaten op ons vakantieadresje).

Vakantiestapel
Het vakantiekratje

Gewijzigd en uitgebreid

Op basis van deze stapel zou je kunnen baseren dat we een paar maanden op pad zijn, maar niets is minder waar. Ondanks dat ik deze boeken nooit uit ga krijgen in de periode dat wij in de Ardèche zitten, ben ik blij dat we dit zware krat meegesleurd hebben. Door de diversiteit aan boeken heb ik een mooie minibieb samengesteld.

Zoals ik ook al eerder aangaf blijft een groot gedeelte van deze boeken sowieso achter op de camping. Denk bijvoorbeeld aan de afgeschreven bibliotheekboeken, De beproeving van King, Bidden wij voor Owen Meany van John Irving, De rode magneet van Bertina Mulder en 1953 van Rik Launspach. Deze boeken liggen al erg lang in de kast en als ik ze nu niet lees ga ik ze nooit meer lezen. Bij de receptie zag ik al dat het aantal boeken erg karig is, ik hoop dat de volgende vakantiegasten blij zullen zijn met deze aanvullingen.

What’s next?

Momenteel ben ik halverwege Eline van Michelle Visser. Het verhaal wil me nog niet echt pakken hoewel ik op de helft ben. Daarna ga ik beginnen in De beproeving want die werd mij een hele poos geleden al aangeraden nadat ik vertelde dat ik Koorts van Deon Meyer zo mooi vond. Het is het dikste boek dat ik mee heb, maar als het net zo goed is als Koorts dan heb ik het vast erg snel uit. Daarna ga ik voor een dun boek mezelf kennende.

Op het laatst heb ik nog even snel Eilandgasten van Vonne van der Meer, Slagschaduw van Lilian Blom en Blinde wereld van Ellen Heijmerikx in het krat gestopt. De laatste twee zijn boeken die ik eigenlijk in mei wilde lezen maar daar ben ik niet aan toegekomen. En het eerste, tja Vonne van der Meer is altijd goed. Scheurbuik is ook zo’n boek dat op het laatst meeging, ik kocht het op aanraden van Jannie en haar tips zijn altijd goed.

Voor nu: au revoir!

5 thoughts on “Van boekenkast tot blog #6

  1. Oja, John Irving staat ook al eeuwen op mijn lijst, doordat een paar mensen hem hebben aangeraden, maar steeds winnen andere boeken mijn belangstelling… dus ben wel benieuwd of jij er wel aan toe komt!

    1. Dank je wel Karin! Ik ga nu eerst De beproeving uitlezen (heb er toch lang over gedaan, wat een dikkerd) en dan pak ik een boek van Vonne denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *