Terugblik6 maart 2019

2

Terugblik februari

In februari hadden we voorjaarsvakantie. Ik ging naar een boekpresentatie, een theatervoorstelling en ging zelfs sporten. Ook las ik zes boeken en ruimde een groot gedeelte van mijn boekenverzameling op. Er kwamen ook weer nieuwe boeken binnen. Ben je benieuwd wat ik heb gedaan vorige maand? Lees dan mijn terugblik!

Marie Kondo, maar dan anders

Ontspullen, we zijn er maar druk mee. Afgelopen maand was het dan zover, een groot gedeelte van mijn boekenverzameling vond een ander onderkomen. Fijn! Het ruimt goed op en iemand anders kan plezier beleven aan boeken die bij mij toch alleen maar staan te verstoffen. Ook verliet veel speelgoed en een stapel kinderkleren ons huis. Daarnaast ben ik een flinke inhaalslag aan het maken met alle voorraad (shampoos, schoonmaakmiddelen etc). We hebben van alles, maar ik gebruik altijd hetzelfde.

De doos met kinderboeken vertrekt aanstaande vrijdag naar de peuterspeelzaal. Zij houden een paar boeken en geven de rest door aan anderen. Oude recensie-exemplaren (toen ik nog meer prentenboeken besprak) gaan nu eindelijk gelezen worden door andere kinderen.

Ondanks dat veel ons huis verlaat, komt er ook genoeg binnen. Zo kocht vriend een Nintendo Arcade kast met allerlei oude spelletjes (…….) en begin van de maand trakteerde ik mijzelf op een stapel boeken die ik bij Het Goed in Enschede kocht. Aan het eind van de maand kocht ik twee boeken van Vonne van der Meer en eentje van Jan Brokken bij de Dorcas in Genemuiden.

Naast het ontspullen bezocht ik ook de boekpresentatie van Tamara. Eindelijk is haar boek Onder Invloed uitgekomen! Ik las ook al dat de tweede druk inmiddels een feit is. De presentatie was enorm leuk. Er waren diverse presentaties over onderwerpen die een link hadden met het boek. Het was dus ook nog eens leerzaam naast het feit dat het erg gezellig was. Ruim 100 man bezocht De Boecop in De Steeg.

Wat ook erg leuk was, was de voorstelling ‘Om alles‘ van Richard Groenendijk in het theater. Samen met vriend zaten we met een glimlach op ons gezicht te luisteren naar de show, complimenten! Vorige maand ben ik ook weer voorzichtig geworden met hardlopen, want afgelopen maandag startte ik met de bootcamp. Ik vind het zo fijn om weer in beweging te zijn! Vooral in het bos kan ik goed lopen, alleen is het soms niet zo aangenaam dat het een losloopgebied voor honden is.

Doordat we supermooi weer hadden in de schoolvakantie bezochten we natuurlijk nog een keer Dondertman en aten we het eerste ijsje van het jaar. Top!

Gelezen

De afgelopen maand heb ik vier boeken gelezen en twee boeken geluisterd. Zo luisterde ik het veelbelovende Een klein leven van Hanya Yanagihara. Ondanks de lovende recensies was ik iets minder enthousiast dan anderen. Mijn bespreking volgt nog.

Ik las wederom een goed boek van Wanda Bommer, namelijk Panorama West. Martijn gaat met zijn vriendin voor het eerst mee op familieweekend op Terschelling. In de kleine sfeer lopen de gemoederen hoog op, keren oude vetes weer terug en ontstaan er nieuwe. Een dramatisch familieweekend met een goede dosis spanning.

Een traan liet ik bij het lezen van Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann van Carmen Romero Dorr dat over de pijnlijke geschiedenis van Paulina Hoffmann gaat. Na haar overlijden laat ze een appartement in Berlijn na aan haar kleindochter. Wat is de reden hiervan en hoe helpt Paulina haar kleindochter hiermee? Een intens en ontroerend verhaal.

Vanuit Berlijn ging ik verder naar Italië waarover Franco Faggiani in Tussen twee werelden schrijft. Hij schrijft er zo mooi over dat ik verlang naar het mooie land en vooral naar de prachtige, stille bergen waar Leo en Martino zich hebben teruggetrokken. Allebei kampen ze met problemen en in de bergen zijn ze op elkaar aangewezen. De autistische Martino lijkt meer op Leo te lijken dan aanvankelijk werd gedacht.

Ik luisterde ook Het smalle pad van de liefde van Vonne van der Meer. Het gaat over een echtpaar dat een jong kind verliest en vervolgens naar Auvergne in Frankrijk vertrekt. Een bevriend echtpaar (van na het ongeluk) komt jaarlijks op bezoek en er ontstaat een onmogelijke liefde. Het verhaal laat zien dat naast liefde ook ellende en verdriet vlakbij zijn. Het is een smal pad er naar toe.

Tot slot las ik Dorst van Esther Gerritsen waarin een dochter voor haar terminale moeder gaat zorgen die ze eigenlijk helemaal niet kent. Gerritsen schrijft in Dorst over deze moeilijke relatie tussen moeder en dochter.

Tot zover mijn maand, ik heb er van genoten. Ondanks dat ik mij ook wel zorgen maar over het klimaat, genoot ik stiekem wel een beetje van de zon. We zijn buiten in de tuin flink aan de slag geweest en de eerste krokussen staan te bloeien.

Wat is het leukste dat jullie vorige maand hebben gedaan?

2 thoughts on “Terugblik februari

  1. Wat een goed idee om de prentenboeken naar de peuterspeelzaal te doen. Zijn ze vast heel blij mee. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het verspreiden van boekenliefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *