Algemeen

Nationale voorleesdagen 2019

Van 23 januari (vandaag dus!) t/m 2 februari 2019 vinden weer De Nationale Voorleesdagen plaats. De doelstelling van deze jaarlijks terugkerende campagne is het stimuleren van het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. En dit is iets wat ik natuurlijk súper belangrijk vind!

Nationale voorleesdagen 2019
bron: www.cpnb.nl

Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen start met het Voorleesontbijt. Op veel plekken in Nederland wordt er tijdens het ontbijt voorgelezen door een bekend persoon om zo de week af te trappen. Kijk op www.nationalevoorleesdagen.nl voor een overzicht van alle locaties.

Prentenboek van het jaar 2019

Vorig jaar was Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup gekozen als prentenboek van het jaar. En gelijk had de jury, ook hier thuis werd volop meegezongen en geaaid om de tijger te laten slapen. Ook dit jaar is er door bibliotheken een prentenboek verkozen tot prentenboek van het jaar, namelijk Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?
Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Prentenboek van het jaar

Top 10 prentenboeken 2018

Omdat er jaarlijks zoveel mooie prentenboeken uitkomen, heeft de jury voor het gemak ook een top tien van prentenboeken 2019 opgesteld. Deze boeken zijn door de bibliotheken gekozen als beste prentenboeken van dit jaar. Het geeft in ieder geval genoeg inspiratie wanneer je even niet weet welk boek leuk is. Dit hangt natuurlijk ook af van je kind. Zo vond mijn zoon Gonnie en Gijsje geweldig, maar wil dochter daar niets van weten. Zij leest graag Bobbi en de serie met Bas. Met Nijntje hebben ze trouwens allebei niet zoveel, met Dikkie Dik daarentegen….

De andere prentenboeken die in de top 10 terecht zijn gekomen (en natuurlijk aan te raden zijn!):

Wat ga ik doen tijdens De Nationale Voorleesweken?

Deze week ga ik niet anders doen dan anders. Een bezoek aan de bibliotheek zit er sowieso al in omdat er boeken terug moeten. Wellicht dat zij wat speciaals hebben ingericht in de kinderhoek (laten we het hopen). Ik ben benieuwd wat ze op de basisschool gaan doen.

Gaan jullie nog iets speciaals doen deze week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *