Terugblik7 december 2018

3

Terugblik november 2018

De maand november begon erg leuk met een weekendje weg. We gingen met mijn kant van de familie naar Lochem waar we een paar nachten in een mooi huisje verbleven. Er werd gezwommen, spelletjes gespeeld en we bezochten het kasteel in Ruurlo.

Ruurlo

In november gingen we ook voor het eerst als gezin naar de bioscoop. We zagen de nieuwe film van Buurman en Buurman. Daarna werd het iets minder gezellig thuis, want onze zoon werd geopereerd. Zijn keel- en neusamandelen mochten eruit en de buisjes mochten er in.

Ter voorbereiding op de operatie hebben we vaak Anna in het ziekenhuis van Kathleen Amant gelezen, maar wat niet in het verhaal bij Anna staat is dat het na de operatie ook wel eens pijn kan doen. Hoe rustig hij de narcose ook in ging, hij kwam er vreselijk overstuur weer uit. Na een half uur tieren was hij er weer een beetje. Gelukkig mocht Dikkie Dik ook mee naar het ziekenhuis. Hij heeft zelfs de hele week ijsjes geweigerd te eten en werd ‘s nachts geregeld wakker door enge dromen. Het schijnt er bij te horen maar fijn was het niet. We vonden wat afleiding in het bakken van koekjes, sjoelen en televisie kijken. Gelukkig gaat het nu stukken beter! De ijsjes zijn nu wel welkom.

November 2018

Gelezen en geluisterd

Deze maand heb ik vier boeken geluisterd en vier boeken uitgelezen. Tussen de bedrijven door lees ik namelijk nog steeds verder in Oorlog en vrede van Tolstoj, het boek dat ik samen met Ali en Luna lees. Volgende week zaterdag verschijnt onze eerste blogpost hierover.

Als eerste las ik het avontuurlijke boek van De Gorgels en het geheim van de gletsjer van Jochem Myjer. Een prachtig jeugdboek dat ik iedereen kan aanraden. Daarna las ik samen met een groep andere enthousiastelingen het boek Anna Boom van Judith Koelemeijer. Een verhaal dat is gebaseerd op het leven van Anna Boom. Zij ging na een beschermend leven onder de vleugels van haar moeder het avontuur tegemoet in Boedepast. Ze ging voor de liefde, maar vond spanning, gevaar en avontuur.

Ook Selma, het boek van Carolijn Visser ging over de levensgeschiedenis een sterke vrouw. Selma emigreerde, na De Tweede wereldoorlog te hebben overleefd, met haar man naar China. Daar werd ze gevangene van het regime onder Mao. Ze maakte de indrukwekkende geschiedenis en de gevolgen mee van Laat honderd bloemen bloeien, De grote sprong voorwaarts en de verschrikkingen tijdens De Grote revolutie.

Ik was even in de van Julian Barnes en luisterde Het enige verhaal en Alsof het voorbij is. Dit zijn de eerste boeken die ik van hem las en ik moet zeggen dat ik zijn schrijfstijl wel kan waarderen. Het is ingetogen, rustig en ik vind het bijzonder om in het hoofd van een personage te kruipen waarna het verhaal uitgestippeld wordt.

Om mijn ongelezen stapel nog verder te laten slinken, luisterde ik ook De heks van Portobello van Paulo Coelho. Een boek dat al jaren in de kast lag en dat ik nu heb geluisterd. Om de boeken van Coelho te lezen, moet ik gewoon zin hebben. Van De heks van Portobello heb ik wel genoten, hoewel ik niet overenthousiast was. Zondag verschijnt mijn bespreking.

Van Zomervacht van Jaap Robben was ik enorm onder de indruk. Net als bij Birk gaat Zomervacht over een jonge jongen die zich staande moet houden in een moeilijke situatie.

Tot slot las ik een thriller die ik ook al een tijdje in de kast had liggen, namelijk Het meisje onder de straat van Roslund en Hellström. Een aardig verhaal, maar andere boeken van hen vond ik beter (zoals Kluis 21)

December

Al met al een geslaagde maand. De vooruitzichten van december zijn niet minder leuk. Vooralsnog zijn we tussen kerst en oud en nieuw met zijn allen vrij. Daarnaast ben ik druk bezig om mijn doel van deze maand te behalen: alleen maar ongelezen boeken uit eigen kast te lezen. Dit gaat tot nu toe heel goed. Zo ben ik nu in drie boeken bezig die uit mijn eigen kast komen. Het lijkt mij ook goed om nog een kritisch door de stapel te gaan en de boeken weg te doen die ik toch nooit ga en wil lezen. Dit heb ik begin dit jaar ook al gedaan en dat is mij erg goed bevallen.

Wat waren jullie hoogtepunten van november?

3 thoughts on “Terugblik november 2018

  1. De hele maand november heb ik me uitgebreid bezig gehouden met de voorbereidingen van de laatste week: de poëzieweek. Vond het heel leuk om te doen, gaf een hoop afleiding, daarom ook niet veel gelezen. Wel genoten van de bijdragen van de anderen. (Heel vreemd, reageren via mijn tablet lukt niet, heb er echt mijn laptop voor nodig).

  2. Voor mij was de Najaarspoëzieweek toch wel een hoogtepunt, ik vond alle enthousiaste reacties zo tof ❤️ Ik heb fijne boeken gelezen in november, als mijn lichaam weer even meewerkt, heb ik hopelijk snel weer de energie om alle recensies te schrijven
    Fijn om te horen dat het wat beter gaat met he zoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *