Terugblik7 oktober 2018

2

Aangename chaos in september

De eerste schoolweken én het eerste buikgriepvirus zijn achter de rug. We hebben wat routine in huis en dat is fijn. Ook omdat ik recent weer begonnen ben met werken. Dit keer niet voor een bedrijf of instelling, maar voor mijzelf. Dit is hartstikke leuk en spannend, het vergt wel wat planning en coördinatie. Je zou het niet zeggen, maar dat lukt(e) mij altijd best goed.

Het perfecte ‘bosweer’

Met de planning van mijn blogs gaat het niet zo gestructureerd. Sinds ik niet meer standaard drie dagen in de week werk, heb ik meer tijd voor bloggen en lezen. Ik heb dus ook meer input. Het liefst wil ik dan alles in een keer schrijven en plaatsen maar dat is natuurlijk super onhandig. Of ik vergeet de helft, ben druk met andere dingen of ik besef me te laat dat ik ergens over kan schrijven en dan is het moment suprême al eeuwen verstreken. Hallo chaoot!

Mijn agenda ziet er dan ook uit alsof mijn kleuter er in heeft getekend: vol doorgekraste woorden en pijlen. Nee, van een goed geoliede machine is geen sprake en dat hoeft eigenlijk van mij ook niet zo. Bloggen is en blijft toch vooral een hobby. Maar toch wil ik iets beter voorbereid zijn. Om daar verandering in te brengen kocht ik deze maand voor zowel privé als zakelijke afspraken een grote agenda van Moleskine. De basisschool is namelijk echt begonnen er komt genoeg op ons af. Het is dus niet handig om dingen te gaan vergeten (waar ik een expert in ben). In deze agenda houd ik dan ook mijn blogplanning en alle andere lijstjes bij. Waaronder de boeken die ik heb gelezen. In mijn huidige agenda heb ik het onderstaande lijstje weten te ontcijferen van boeken die ik vorige maand heb gelezen (goed bruggetje hè?).

Gelezen boeken september 2018

Als eerste las ik Tjsaikovskistraat 40 omdat ik deze autobiografische roman eerder wilde lezen dan zijn recent uitgekomen verhalenbundel Een dame in Kisvlodosk. Ik waande mij echt in Rusland afgelopen maand, want samen met een groep lezers lezen we ook nog eens een gedeelte van de klassieker Anna Karenina van Tolstoj. Geen straf trouwens.

Wat ook totaal geen straf is om te luisteren, zijn de boeken van Joke van Leeuwen. Een tijd geleden luisterde ik Hier en afgelopen maand luisterde ik De onervarenen. Wat zijn haar romans toch prachtig! Ik kan ze iedereen aanbevelen, ze heeft zo’n unieke schrijfstijl.

Jij kan me helpen van Kristin Harmel was ook prachtig, maar dan op een totaal andere manier. Het boek ontroerde mij tot tranen toe, maar dat kwam meer door de verhaallijn dan door de schrijfstijl. Ook was ik erg onder de indruk van Na Mattias van Peter Zantingh en genoot ik van Liefde en schaduw van Isabel Allende (hoewel de hoeveelheid personages in het begin erg verwarrend was).

Tot slot viel De Hills van Matias Faldbakken wat tegen. Het verhaal kwam niet zo goed uit de verf. Uiteraard volgen de recensies nog van een aantal boeken. Sommige heb ik zelfs al gepland. Goed hè!?

2 thoughts on “Aangename chaos in september

  1. Haha super bruggetje. Ik heb echt een blog planning nodig anders krijg ik er spanning van. Maar daar is ieder verschillend in. Sommige kunnen juist beter gedijen in wat chaos. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *