Terugblik2 september 2018

1

Nu is de vakantie toch echt voorbij

Wat was augustus een prachtige maand. Ondanks dat we in juni al op vakantie waren geweest, konden we in augustus toch nog even genieten van een weekje samen in Sneek. We deden veel met de kinderen en het weer was prachtig. We hebben erg veel geluk gehad.

Zo gingen we zondag naar De Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden kijken. Het was erg indrukwekkend om de prachtige reuzen te zien en hoe verfijnd de mimiek was. Maar man, wat was het druk! De kinderen hebben we gelukkig zoet kunnen houden met wat lekkers en gekke dansjes. Dochter heeft het nog steeds over de grote hond die heel hard joelde.

Musea

We bezochten ook Fries Scheepvaart museum in Sneek. Een prachtig museum waar ze voor de kinderen zelfs een aparte verdieping hebben. Onze zoon probeerden we de stickertocht te laten lopen, maar hij was ietwat afgeleid door alle mooie boten en de verdieping waar hij wel alles mocht aanraken ;-)

Ook het museum in Joure is een aanrader. In dit museum zijn werkplaatsen van drukkers, koffiebrander, klokkenmaker, koperslager, theepakker en zilversmid te zien. Ook het oude huisje van de vader van Douwe Egberts kan je bekijken. Een erg interessant museum waarbij kinderen aan het begin een gereedschapskistje meekrijgen waarin materialen zitten zodat ze boontjes kunnen malen, een theezakje kunnen maken en een boekenlegger kunnen bedrukken. Leuk!

En omdat de kinderen het zó leuk vonden zijn we maar liefst twee keer naar het Nationaal Modelspoormuseum geweest. Al die kleine modeltreintjes die door bezoekers bediend kunnen worden door op de knopjes te drukken… Er stonden krukjes genoeg om alles goed te bekijken. Ontzettend mooi en leuk gedaan.

We hebben ook Sneek bezocht, zijn nog naar het Doepark Nooterhof in Zwolle en de Flierefluiter in Raalte geweest. Ook thuis zijn we gezellig druk geweest in en om het huis. De vakantie is nu toch echt voorbij en dat is ook wel weer fijn (vind ik ook)!

In augustus las en luisterde ik 10 boeken en er kwamen er 15 binnen… Niet erg, zo heb ik wat te lezen mochten we deze winter ingesneeuwd worden ;-)

Ik heb mooie boeken gelezen. Zo las ik het indrukwekkende boek Mijn gewonde hart. Het leven van Lilli Jahn van Martin Doerry op aanraden van Jannie. Het is een boek dat de correspondentie van de familie Jahn omvat vanaf het moment dat Lilli Jahn werd afgevoerd tot het moment dat ze overleed in Auschwitz. Ik luisterde Doodskleur van Baldacci waarin Amos Decker in een bizar stadje nog vreemdere ontdekkingen deed. Ik las voor de Maand van de klassieker Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman, De stad der blinden van José Saramago en Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren. Wat een geweldige boeken, het zijn terecht klassiekers. Ik genoot van de spanning in De zwarte doos van Michael Connelly en Nachtboot van Lee Child. Het zijn gewoon fijne thrillers die ik graag tussendoor lees. Door het verhaal van  Lean on Pete van Willy Vlautin was ik ontroerd. Het gaat om het uitzichtloze leven van Charley die samen met het oude renpaard Pete op reis gaat om de hulp te zoeken van zijn tante. Op vakantie las ik het beklemmende verhaal van Emma Cline, De meisjes. Het gaat over hoe beïnvloedbaar mensen kunnen zijn wanneer ze kwetsbaar zijn Onder leiding van een sekteleider kunnen ze de meest verschrikkelijke dingen doen. In de laatste dagen van augustus luisterde ik Gustav & Anton van Rose Tremain. Een verhaal over twee jongetjes in Zwitserland die elkaar leren kennen in de periode na de Tweede Wereldoorlog.

Al met al een vrij drukke, maar bovenal gezellige maand! Wil je nog even nalezen wat er allemaal op mijn blog is verschenen? In het onderstaande rijtje staan alle blogs chronologisch weergegeven.

1 thought on “Nu is de vakantie toch echt voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *