Algemeen26 september 2018

1

Kinderboekenweek 2018

Nog een week en dan begint de Kinderboekenweek! Van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd en kan je natuurlijk het Kinderboekenweekgeschenk bemachtigen. Het thema is dit jaar vriendschap en het bijhorende motto is Kom er bij!

Kinderboekenweek 2018

Dit is de eerste Kinderboekenweek dat een van mijn kinderen op de basisschool zit, ik ben erg benieuwd wat de school doet met al het materiaal en informatie. Toevallig (of misschien niet zo heel erg) is zoon vorige week voor het eerst naar de schoolbibliotheek geweest met zijn klas en mocht daar een boek uitzoeken. Misschien alvast ter voorbereiding op de Kinderboekenweek of voor tijdens de reguliere lessen. Deze toekomstige ‘ schoolbieb-ouder’ vindt het in ieder geval leuk en bovenal, zoon ook :-)

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek wordt net zoals bij de Boekenweek een geschenk aangeboden. Wanneer je voor minimaal 10 euro aan kinderboeken of jeugdboeken koopt, ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk van Jozua Douglas: De eilandenruzie.

De eilandenruzie van Jozua Douglas

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Ook is tijdens deze week voor de kleinste lezers het prentenboek Kom erbij van Milja Praagman voor slechts €6,95 verkrijgbaar.

Kom erbij van Milja Praagman

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’
‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.
‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’

Uitreiking van de Gouden Griffel

De Zilveren Griffel is de prijs voor de best geschreven Nederlandstalige én vertaalde kinderboeken van het vorige jaar. Jaarlijks kunnen in vijf categorieën twee boeken bekroond worden: tot 6 jaar, 6 jaar en ouder, 9 jaar en ouder, informatief en poëzie. Op dinsdag 2 oktober wordt tijdens het Kinderboekenbal bekendgemaakt welk van deze boeken (klik hier voor de genomineerden) de Gouden Griffel 2018 wint.

Wat ga ik doen tijdens de Kinderboekenweek?

Natuurlijk gaan we deze week naar de bibliotheek waar er zeker aandacht wordt besteed aan deze week. We nemen dit jaar de Voorleesgids (boordevol boekentips) en de Kinderboeken Doekrant mee (met een extra dik katern van 8 pagina’s met spelletjes, raadsels, puzzels én boeken, die helemaal in het thema van de Kinderboekenweek staan). We gaan samen de puzzels maken, lezen en natuurlijk een boekje uitzoeken in de boekhandel. Natuurlijk Kom erbij van Milja Praagman en dan nog een klein boekje erbij. Maar welke? Mocht je een boekje weten waar jouw (klein)kind, oppaskind, buurjongen of meisje nou ontzettend leuk vindt, laat het dan weten in de reacties hieronder. Ik vind het altijd leuk om boekentips te ontvangen!

1 thought on “Kinderboekenweek 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *