Persoonlijk16 september 2018

1

De leesclub bezocht het Uitfeest in Utrecht

Gisteren streek onze leesclub neer in het prachtige Utrecht. We beseften ons dat we in dezelfde stad inmiddels vijf jaar geleden elkaar voor het eerst ontmoetten. Er ontstond een gezellige maar bovenal vrijblijvende leesclub met zes vrouwen die een voorliefde hebben voor lezen en alles wat daar mee te maken heeft

Helaas konden Monique en Isabel er vandaag niet bij zijn, daarom spraken Bianca, Tessa, Petra en ik af op station Utrecht. Nadat we waren neergestreken bij De Winkel van Sinkel en ik een overheerlijk broodje hummus met geitenkaas gegeten had, gingen we op pad.

Niet geheel toevallig is er dit weekend in Utrecht het Uitfeest. Dit is de start van het culturele seizoen en zodoende was er overal in de stad wel iets te doen. In de bibliotheek was een tentoonstelling over Tolstoj. Het loopt allemaal heel mooi samen met het samenleesproject Wij lezen Anna. Ik doe mee met deze leesuitdaging met een oude pocket met een oudere vertaling. Daarom kocht ik niet de allernieuwste vertaling van Hans Boland (ik vond 40 euro toch even te veel), maar de uitgave van Atlas Contact die vertaald is door Lourens Reedijk in 1990. Dit leest al stukken fijner dan mijn eigen exemplaar (en staat nog eens mooi met de andere boeken van deze serie in mijn kast zoals Pride en prejudice van Jane Austen en De stille kracht van Louis Couperus).

Anna Karenina van Tolstoj

Na lang rondgekeken te hebben bij Broese boekhandel waar we elkaar boekentips gaven en zowel Tessa en ik allebei twee boeken afrekenden, gingen we door naar De Utrechtse boekenbar waar deze middag live voordrachten werden gegeven. De bar zelf is gezellig maar de voordracht waar wij bij waren was niet helemaal aan ons besteed. Bij Broese kocht ik naast Anna Karenina trouwens ook nog Post voor mevrouw Bromley van Stefan Brijs (die Annelies mij gisteravond nog tipte op haar blog, wat een toeval!).

We gingen door en kwamen uit bij een antiquariaat (ik ben de naam vergeten). Wat is het toch leuk om rond te struinen en rustig alles te bekijken. Ik kocht De opwindelvogelkronieken van Murakami en twijfelde over Wanhoop van Nabokov. Ik wil graag meer oudere literatuur lezen, maar besefte dat ik eerst mijn eigen boekenkasten maar eens uit moest pluizen.

Via de stad liepen we terug naar het station omdat Petra een stukje uit Anna Karenina van Tolstoj mocht voorlezen. Gelukkig hebben we nog een stukje kunnen horen, want onze trein vertrok al snel. Al met al een korte, maar gezellige dag!

1 thought on “De leesclub bezocht het Uitfeest in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *