Boek zoekt huis9 september 2018

0

Boek zoekt huis #11

Het is de tweede zondag van de maand en daarom hét moment voor Boek zoekt huis. De instroom en uitstroom van boeken lijkt in ons huis haast een continu proces. Er komt altijd wel iets bij en er gaat ook altijd wel iets weg. Vorige week ging Het twijfelexperiment van Carly Wijs de deur uit, deze maand weer een ander boek.

Deze maand geef ik mijn exemplaar van De meisjes van schrijfster Emma Cline weg.

Afgelopen vrijdag verscheen mijn bespreking van dit bijzondere boek. Het werd een bespreking met een filosofisch tintje, want het boek gaat over de leider Russel (eigenlijk gewoon een geflopte musicus is) die als geen ander weet hoe hij zijn meisjes moet manipuleren. Ook de jonge Evie Boyd valt voor de sfeer van de commune: zelfverzekerd en vrij. Stiekem valt ze voor de mooie Suzanne die zich als een grote zus over de kwetsbare Evie ontfermt.

Evie is slim en bewust genoeg om wél mee te gaan met het doen en laten binnen de commune, maar is nog wel scherp van geest om te erkennen dat het volledig uit de hand loopt. Het boek is gebaseerd op de Manson-moorden, dus dan weet je een beetje wat de strekking van het verhaal is.

Nieuwsgierig naar het boek? Laat dan een reactie hieronder achter en wie weet stuur ik jou het boek toe! Meedoen kan tot en met 22 september 2018. Doe wel mee met een geldig e-mailadres zodat ik je kan bereiken.

Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *