Terugblik3 augustus 2018

4

De vakantie continues….

Het lijkt al een eeuw geleden dat wij terugkwamen van vakantie, maar het is nog maar ruim een maand. De vakantieperiode is nu echt begonnen, ik merk het meteen door alle toeristen in de buurt. Erg gezellig! Ook wij gaan, op de valreep, nog een extra weekje weg in augustus. We hebben er al een mooie vakantie in Italië op zitten, maar we wilden nog graag een weekje naar Friesland. Vriend heeft daar een tijdelijke opdracht. Met wat handig schuifwerk in werkdagen kunnen we toch nog een paar dagen samen genieten.

Dus, hebben jullie nog bezienswaardigheden of activiteiten die we moeten doen in de buurt van Sneek? Laat het vooral weten, vind ik leuk!

Vakantiegevoel

Omdat ik niet meer werk, blijft het vakantiegevoel dus nog wel even aanhouden. Alhoewel ik het ontzettend fijn vind om niet meer met tegenzin naar mijn werk te moeten, zie ik er ook wel weer naar uit om iets te doen. Niet dat ik thuis niets te doen heb, integendeel. Ik ren van hot naar her, zeg 100 keer per dag dat iets niet mag (en benadruk uiteraard wat wél mag!), train mijn dochter om zindelijk te worden, ben expert in het insmeren van ongeduldige kinderen en ben ondertussen gespecialiseerd kinderentertrainer en multitasker. Maar een afwisseling met meer mentale uitdaging zou wel fijn zijn.

Afgelopen maand hebben we vooral leuke dingen gedaan. We gingen weer eens naar kinderboerderij Dondertman, ik heb namelijk een abonnement gekregen voor mijn verjaardag. We aten nog steeds veel ijsjes, gingen een paar keer zwemmen bij het Lageveld in Wierden, speelden een paar keer in het speelbos op de Sallandse heuvelrug en speelden veel in de tuin. Ik kocht trouwens nog wat mooie boeken bij de Dorcas in Genemuiden

Leesvoer

Uiteraard heb ik deze maand ook een stapel boeken gelezen. Ik moet eerlijk bekennen dat dit meer had kunnen zijn, maar goed… het nieuwe seizoen van Orange is the new black is uit en deze MOEST ik natuurlijk kijken. Om vervolgens weer een jaar te moeten wachten op het volgende seizoen. Tja.

Ik las het superfijne zomerboek van Rosie Walsh: Zeven perfecte dagen.  Het verhaal gaat over Sarah die de man van haar leven ontmoet. Het is wederzijds, maar vervolgens hoort ze helemaal niets meer van Eddie. Ze is vastbesloten om de ware reden te achterhalen en op dat moment verandert het ogenschijnlijke chicklit verhaal met een spannende wending op een verhaal vol verrassingen.

Via Storytel luisterde ik naar De acht bergen van Paolo Cognetti. Een aangenaam boek over een ontdekkingstocht naar jezelf, over familierelaties en onvoorwaardelijke vriendschap. Direct daarna heb ik De buitenjongen gereserveerd bij de bibliotheek, maar helaas ben ik er nog niet aan toegekomen om die te lezen.

Ook luisterde ik naar Helemaal het einde van Lisette Jonkman. Ondanks dat ik nooit dit genre boeken bespreek, kan ik er enorm van genieten. Hoe ongeloofwaardig en voorspelbaar ze ook zijn. Helemaal het einde is ook zo voorspelbaar als het maar kan en ongeloofwaardig trouwens ook. Toch moest ik lachen om het verhaal en ik kon niet stoppen met luisteren. Een fijn boek!

Een boek waar ik ook om kon lachen was Volle bloei van Hetty Kleinloog. De bespreking hierover volgt aanstaande zondag. Een niet zo luchtig boek was De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld over een gereformeerd gezin dat te maken krijgt met het verdriet van het verlies van hun oudste zoon en broer.

De Y staat voor... van Sue Grafton was weer een wat minder zwaar boek. Ik vind het zo jammer dat dit het laatste boek zal zijn, ik heb altijd enorm genoten van haar ‘alfabetboeken’. Kinsey Millhone is toch echt een van mijn favoriete personages. Deze eigenwijze privé detective belandt natuurlijk ook in dit deel weer in de problemen.

Onder het strijken luisterde ik ook naar Berichten uit het tussenhuisje van Henk van Straten. Een boek dat gaat over de periode na een scheiding. Een periode waarin Henk in het ‘tussenhuisje’ woonde.

Tot slot las ik deze maand de dikke pil De buitenstaander van Stephen King. Een heerlijk boek met de onvermijdelijke bovennatuurlijke factor.

Opgeteld verslond ik maar liefst acht boeken (en één seizoen van Orange is the new black). Wat las jij afgelopen maand? En mocht je tips hebben voor wat betreft onze minivakantie in Sneek, laat het weten!

4 thoughts on “De vakantie continues….

    1. Ja, het is eigenlijk best knap hoe ze haar lezers geboeid houdt ondanks het zo voorspelbaar en onrealistisch is. Ze heeft een fijne manier van schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *