Persoonlijk15 augustus 2018

9

De antwoorden op ‘Ask me anything’

Vorige maand trok ik de stoute schoenen aan en durfde de bal bij jullie neer te leggen. In ‘Ask me anything‘ creëerde ik de mogelijkheid om alles maar te vragen wat jullie wilden weten. Spannend! Ik kreeg een paar leuke vragen en het is inmiddels hoog tijd voor de antwoorden….

Heb je ambities om ook boeken te schrijven?

Vooralsnog heb ik geen ambitie om zelf een boek te schrijven, ik denk namelijk niet dat ik het geduld ervoor zou hebben. Daarnaast vraag ik mij af of ik dit wel zou kunnen, het lijkt altijd makkelijk maar een boek schrijven.. Nee, dat doe je niet zomaar even. Laat mij maar genieten van het lezen!

Heb je andere hobby’s naast het lezen?

Ik moet zeggen dat lezen toch wel mijn grootste hobby is, een hobby waar ook nog eens heel veel tijd in gaat zitten. Ik houd er ook van om op stap te gaan, bijvoorbeeld een stedentrip te maken en musea te bezoeken. Dit is de afgelopen jaren, sinds de kinderen er zijn, minder geworden. Onze bewegingsvrijheid is wat beperkt, wat trouwens helemaal niet erg is. Onze tijd komt wel weer. Nu vind ik het juist leuk om de kinderen enthousiast te maken en samen dingen te doen. In de vakantie zijn ze mee geweest naar Verona en de Modern Art Gallery bij de Torre dei Lamberti. Ook hebben we vorig jaar het Speelgoedmuseum in Nijmegen bezocht en staat deze maand nog een bezoekje aan het Nederlands bakkerijmuseum in Hattem op de planning. Ook vind ik het leuk om met de kinderen naar het theater te gaan. Zo gaan we naar Juf Roos, Woezel en Pip en zijn we bij Dirk Scheele, De mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft en Buurman en Buurman geweest.

Ook houd ik erg van reizen en stedentrips. Toen we de kinderen nog niet hadden zijn we op allerlei plekjes in de wereld geweest. Van onder andere Rusland tot Cambodja, Marokko, Namibië, Honduras en Nicaragua. Nu zoeken we het vooral dichter bij huis, daar kunnen we eveneens van genieten. Straks zitten we nog een weekje in Sneek waar we ook allerlei musea en bezienswaardigheden zullen bezoeken, waaronder de Reuzen van Leeuwarden.

Verona: op de Torre dei Lamberti

Zelf (met kinderen kan ook) loop ik graag bij ons in het bos en op de heide. Vooral als de herfst zijn intrede doet en je met een aangename temperatuur in een mooi gekleurde omgeving kan lopen. Een bezoek aan het centrum van de Sallandse Heuvelrug stel ik ook altijd op prijs. Staatsbosbeheer beheert een erg mooi buitencentrum waar je allerlei mooie cadeautjes kunt kopen, maar ook interessante dingen kunt zien. Oh ja, ze hebben er ook lekkere koffie en koeken ;-)

Een van de koeien op de heide

In de tuin werken vind ik ook niet erg, maar dan moet het werk nog wel te overzien zijn. We boffen erg met ons stuk grond, maar daar moet natuurlijk ook allemaal wel bijgehouden worden. Dat is de keerzijde: er is altijd wel iets te doen om te voorkomen dat het in een overwoekerd stuk onkruid verandert. Of een stuk braakliggend terrein op momenten dat de regen uitblijft. Ik maak het mijzelf leuker door ondertussen te luisteren naar een luisterboek (mits ik alleen ben) of de kinderen in te zetten. Zo kan zoon al aardig goed onkruid uit de grond trekken (en mooie planten) en afvoeren in de bak van zijn skelter. Dochter maakt zichzelf alleen maar vies, en dat is ook prima. In de herfst blazen en harken wij ons suf door de eiken die voor ons huis staan. Maar dat heeft ook wel wat gezelligs, want iedereen in de straat is er maar druk mee. Er wordt veel afgekletst zal ik maar zeggen.

Het spelen van bordspellen en kaartspellen vind ik ook leuk. Evenals legpuzzels! Dat heb ik stiekem al zó lang niet meer gedaan.

En studeren, ja studeren vind ik ook leuk. Ik zou zo graag nog van alles willen doen, omdat mij werkelijk alles enorm ‘leuk’ lijkt. Zo zou ik graag nog een aantal modules geschiedenis willen doen, of een paar modules Literatuurwetenschappen of Cultuurwetenschappen. Of…of… De keuze is reuze en de tijd is schaars. Ooit ben ik begonnen aan de module sociale psychologie aan de Open universiteit, maar ik heb nooit examen gedaan. Psychologie vind ik trouwens ook erg interessant, hoe mensen denken en (onbewust) reageren op hun omgeving.

Waar staat die Z bij Boekenz.nl voor?

Haha, wat een leuke vraag! In 2013 heb ik tijdens een oudejaarsetentje in Lille besloten om met mijn blog te beginnen en toen moest ik natuurlijk nog een naam hebben. Mijn vriend en ik waren het erover eens dat het origineel moest zijn, maar dat je ook meteen moest zien waar het over gaat. Toen ik ‘s ochtends (1 januari dus!) wakker werd schoot mij dit te binnen. Het staat voor Boek enz (enz=enzovoorts). Je moet het dus net iets anders interpreteren.

Waar droom je van?

Dit vond ik zo’n lastige vraag, want ik (dag)droom nogal veel. Mijn droom is om met mijn vriend en kinderen gezond oud te worden. Gelukkig te zijn en een hecht gezin te vormen waarin liefde, geborgenheid en vertrouwen centraal staan.Een gezin waar we altijd op elkaar terug kunnen vallen. Wat ik zelf erg gaaf  en waar ik geregeld ook over dagdroom is om een tweedehands boekenwinkeltje te beginnen. Gezien de huidige tijd vermoed ik dat dit altijd een droom zal blijven ;-)

Wat is je lievelingsboek?

Ik vind het zo lastig om een nummer 1 te noemen, maar bij de Hebban top 25 heb ik ook een poging ondernomen. In mijn top drie staan Luz van Elsa Osorio, Het huis met de geesten van Isabel Allende en Maan en zon van Stefan Brijs.

Wat is je lievelingseten?

Veel… Sowieso chocolade, maar qua avondeten kom ik toch op een biefstukje, gebakken krieltjes en een frisse rauwkostsalade ‘on the side‘.

Komt de Boekenkast van …. nog terug?

Wat een leuke vraag. Ik zat er toevallig laatst nog aan te denken, maar vroeg me toen af of dit nog wel zo origineel was. Misschien moet ik het gewoon weer oppakken, want ik vond het ook altijd leuk om de antwoorden te lezen. Is er iemand die belangstelling heeft om mee te doen? ;-)

Welk boek zou je zelf geschreven willen hebben?

Eigenlijk ieder goed boek, want ik heb veel bewondering voor mensen die een boek kunnen schrijven. Het maakt niet uit of een thriller, roman of chicklit is, je moet het maar kunnen om de lezers geboeid te houden.

Bedankt voor het stellen van de vragen! Ik vond ze erg leuk om te beantwoorden. Hopelijk zijn jullie tevreden met de antwoorden, in ieder geval heb er mijn best op gedaan…. ;-)

9 thoughts on “De antwoorden op ‘Ask me anything’

 1. Aha, de naam Boekenz is bij deze opgehelderd, op die manier had ik er nog niet naar gekeken haha #blond

  Ik zou het ook leuk vinden als de rubriek Boekenkast van….. terugkwam en ik zou mijn vinger opsteken maar ik heb echt maar 3 boekenplanken met boeken en of dat nou interessant is?

  Ik vind het trouwens leuk om nu wat meer over je te weten, we delen een aantal interesses (de tuin, mits te overzien, legpuzzels, bordspellen) en ik ben dol op gebakken krieltjes al kies ik voor een vega steak erbij ipv biefstuk.

  1. Boekenplanken kunnen net zo veel zeggen als grote, gevulde boekenkasten! Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd waarom je deze boeken wel hebt gehouden en anderen weg hebt gedaan.
   Wat leuk om te horen dat we interesses delen! Met als grootste interesse natuurlijk de boeken ;-)

 2. Heel leuk dat uitgebreide antwoord. Ik kan je cultuur wetenschappen van de OU van harte aanraden. Ik deed ook een aantal modules. Het is heel afwisselend. En als dat tweedehandsboekwinkeltje niet lukt is een minibieb misschien een idee?

  1. Welke modules heb jij gedaan Jannie? Ik kon niet zo goed kiezen, dus heb vooralsnog nog geen keuze gemaakt. Over een minibieb had ik ook nagedacht, maar daar twijfel ik over. Niet dat ik het niet wil, maar meer om de praktische kant. Waar zet je bijvoorbeeld het kastje neer, de enige mogelijkheid bij ons is voor aan de oprit maar dan ben je ook een stuk privacy kwijt.

 3. Leuk om je antwoorden te lezen. Wat is de boekenkast van? Ik denk dat ik dat net heb gemist en je heb gevonden daarna. Mooi om te zien dat ze zo in de tijd helpen. <3 Merijn helpt graag met vegen haha. Ik snap je droom over een tweedehands boekenwinkeltje helemaal. Ik droom over een fantasy boekenwinkeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *