Boek zoekt huis12 augustus 2018

3

Boek zoekt huis #10

Het is de tweede zondag van de maand en daarom hét moment voor Boek zoekt huis. De laatste tijd heb ik aardig opgeruimd en mijn boekenkasten aardig gestructureerd en gesorteerd. Maar ik moet ook eerlijk zijn en bekennen dat de afgelopen maanden ook erg veel boeken weer binnen zijn gekomen. Eigenlijk is het gewoon een hopeloze zaak, maar ach. Er zijn ergere dingen op de wereld dan boeken verzamelen.

Ik heb even voor mijn boekenkast gestaan om te kijken welk boek ik deze maand weg wilde geven. Uiteindelijk heb ik voor Het twijfelexperiment van Carly Wijs gekozen.

Het twijfelexperiment Carly Wijs

Het twijfelexperiment

Het twijfelexperiment gaat over Vicky, een slim, jong meisje dat twijfelt aan de oprechtheid van haar verstandelijk beperkte zus Mitty. Feilloos pikt ze tegenstrijdige signalen op en analyseert, overpeinst en trekt vervolgens conclusies voor haar eigenzinnige experiment; het twijfelexperiment, gebaseerd op de theorie van de Franse filosoof Descartes.

Dat Vicky een bijzonder meisje in een niet alledaags gezin blijkt al snel. Vicky heeft een rijke fantasie en naast haar verstandelijk beperkte zus Mitty heeft ze nog een andere zus, Bess, de oudste zus die graag met de neus in de leerboeken zit. Haar moeder komt oorspronkelijk uit Engeland en haar vader wil graag aardig en grappig gevonden worden door de buitenwereld. Het feit dat Mitty in de weekenden in een tehuis zit, maakt het gezin het niet makkelijk en de verhoudingen binnen het gezin staan dus ook op scherp. Gewapend met haar encyclopedie en haar kritische blik probeert Vicky haar zus Mitty te ontmaskeren met als doel dat ze als gezin uiteindelijk weer thuis kunnen wonen.

Ik vond dit debuut van Carly Wijs, zoals jullie hier ook kunnen lezen, zeker de moeite waard!

Meedoen

Dit boek hebben? Geef dan hieronder in een reactie aan dat je kans wilt maken op dit boek. Doe dit met een geldig e-mailadres zodat ik je kan bereiken mocht het boek jouw kant opkomen. Delen via social media zoals twitter, Facebook of Instagram stel ik erg op prijs maar dit is niet verplicht. Helaas heb ik vanwege de hoge verzendkosten besloten dat ik het boek alleen verstuur binnen adressen in Nederland.

Meedoen kan vóór 26 augustus aanstaande.

3 thoughts on “Boek zoekt huis #10

  1. Dit lijkt mij wel een leuk boek. Ik zet het bij op mijn te lezen lijst.
    Ik woon in België dus ik ben geen kandidaat-deelnemer (begrijp het best dat je alleen nog binnen Nederland wilt versturen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *