Romans en literatuur

Zeven perfecte dagen | Rosie Walsh

Stel je voor. Je ontmoet een man en brengt zeven perfecte dagen met hem door. En jullie weten het allebei. Dit is hét; de grote liefde. Maar wat doe je als hij je niet belt en van de aardbodem lijkt verdwenen? In Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh maakt Sarah dit mee. En ze laat het er niet bij zitten.

Zeven perfecte dagen Rosie Walsh

Sarah ontmoet Eddie en het is liefde op het eerste gezicht. Ze beginnen met elkaar te praten en houden eigenlijk niet meer op. Althans tijdens de zeven dagen die ze samen hebben. Want na die zeven dagen moet Eddie voor zaken op reis. Hij belooft contact met Sarah op te nemen wanneer hij is geland, maar hij laat niets meer van zich horen.

Ze probeert op allerlei mogelijke manieren in contact te komen met Eddie, maar geen enkele poging is succesvol. Ze besluit door te gaan met haar leven: haar liefdadigheidsinstelling en vrienden. Maar Eddie blijft in haar hoofd rondspoken. Hoewel ze niet als een stalker wil overkomen, wordt ze steeds meer wanhopig. Waarom laat Eddie toch niets van zich horen?

De wanhoop nabij

Sarah is vastbesloten om uit te zoeken wat er is gebeurd. Want dat er geen sprake was van liefde, kan ze gewoon niet geloven. En de lezer trouwens ook niet. Doordat Walsh het verhaal begint door vanuit het perspectief van Sarah te schrijven, krijg je begrip voor Sarah haar vasthoudendheid. Als lezer leer je het belangrijkste personage kennen. Haar geschiedenis, haar leven in Amerika en de mooiste zeven dagen uit haar leven. Met Eddie. De wanhoop maakt Sarah gek, zo ervaart ze het trouwens zelf ook. Daarom is het voor haar noodzakelijk om de ware reden te achterhalen.

Verrassende wendingen

Hoewel het boek een beetje als chicklit begint, wordt het in het tweede deel van het boek een stuk spannender. Walsh weet als geen ander met de lezer te spelen, want ik was totaal op het verkeerde been gezet! Geweldig, die had ik echt niet zien aankomen! Vanaf dat moment wilde ik alleen nog maar doorlezen. Ook de enorme cliffhanger heeft me zeker een paar uurtjes slaap gekost.

Doordat Walsh gespeeld heeft met de vertelperspectieven heeft ze de lezer kleine stukjes van de puzzel gegeven. Hierdoor ben je als lezer beperkt op de hoogte van de achtergrondinformatie of het levensverhaal van Sarah. Op een bepaald moment komt natuurlijk alles samen en dan wordt het ook wat zoetsappiger en verliest het verhaal wat spanning.

Maar wat een fijn boek om te lezen. Het leest vlot, verrassende wendingen en een aangename spanning. Een must-read voor deze zomer!

Graag wil ik Uitgeverij Boekerij bedanken voor het toesturen van een recensie-exemplaar

2 thoughts on “Zeven perfecte dagen | Rosie Walsh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *