Van boekenkast tot blog

Van boekenkast tot blog #7

Juli is alweer bijna een week begonnen en eigenlijk ben ik aan de late kant met deze blogpost. Hoe dat komt? Nou, ik heb enorm genoten van onze vakantie en alle leuke dingen die plaatsvonden toen we terugkwamen. Het was een heerlijke tijd, maar nu is het ook wel weer fijn om het bloggen actiever op te pakken. En om te bloggen heb ik toch wel content nodig, dus ik ga lekker veel lezen.

Gelukkig is de keuze reuze want toevallig kwamen veel reserveringen van mij tegelijk binnen bij de bibliotheek. En bij een bezoek aan de bibliotheek kan ik nooit, maar dan ook nooit, met lege handen weer naar buiten gaan. Dus ik griste nog net een toptitel (maximale leentijd 2 weken) en twee thrillers mee. Benieuwd naar het stapeltje boeken?

Reserveringen bij de bibliotheek

Naast het feit dat ik veel boeken lees, lees ik ook veel recensies bij collega boekenbloggers. Dit levert altijd heel erg leuk contact op, maar mijn lijst met boeken die ik nog wil lezen wordt op deze manier ook eindeloos lang. Eens in de zoveel tijd reserveer ik wat boeken van die lijst bij de bibliotheek. Zo leende (en las!) ik De acht bergen van Paolo Cognetti op aanraden van Chantal. Het gaat over een levenslange zoektocht van twee vrienden naar geluk. Het speelt voornamelijk af in de Italiaanse Alpen.

Ook het laatste boek van Sue Grafton, die helaas onlangs is overleden, reserveerde ik bij de bibliotheek. Het gaat om Y. Het is de allerlaatste Kinsey Millhone-thriller. En wat heb ik van de alfabet-reeks gesmuld. Ze zijn het lezen echt waard. In dit boek steekt Kinsey als privé-detective vast weer haar neus in andermans zaken en houdt zich als een pitbull vast om de dader te vinden van een of ander misdrijf.

Na maanden wachten was het dan ook zover. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld was binnen! Daar heb ik écht lang op gewacht. Ik snap het ook wel, zo’n bekend boek wil iedereen lezen. Het verhaal gaat over een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door een kind. Het schijnt een indringend verhaal te zijn met een zwaar thema. Ik hoor van mensen die het tijdens het lezen even aan de kant moeten leggen omdat het zo aangrijpend is.

Deze kon ik niet laten liggen

Van de tafel met aanbevelingen voor de zomer lag De zwarte doosvan Michael Connelly. Een heerlijke thriller (dat weet ik bij voorbaat al, want Connelly heeft mij nog nooit teleurgesteld) met Harry Bosch. Dit keer duikt hij weer in een cold case zaak. Daarnaast zag ik De buitenstaander van Stephen King liggen. Yes, deze dikke pil wilde ik echt graag lezen. Ondertussen ben ik ongeveer op een derde en moet toch echt meters gaan maken. Aanstaande dinsdag moet ik het namelijk alweer inleveren. Dat gaat vast lukken, want tot nu toe vind ik het een superspannend verhaal over een lugubere moordzaak waarvan de potentiële dader klaarblijkelijk op twee plekken tegelijk is geweest. Heeft hij het nu gedaan of niet? En wie is dan zijn dubbelganger, of is er iets anders aan de hand?

De buitenstaander, zeven perfecte dagen

Tot slot ontving ik Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh van Boekerij. Het gaat over een stel dat elkaar net ontmoet heeft en zeven dagen met elkaar doorbrengt. Alles lijkt goed, het lijkt de ware liefde te zijn maar dan verdwijnt hij. Er moet iets gebeurd zijn en blijkbaar is dat ook het geval.

Vooralsnog is dit de stapel die ik deze maand wil lezen. Ik houd het maar even bescheiden voor mij doen; er zijn veel te veel andere dingen die ik wil doen. Zo wil ik deze maand nog met de kinderen een paar keer naar Dondertman (de grote kinderboerderij in Holten waarvan ik een abonnement heb gekregen op mijn verjaardag) en naar het Bakkerijmuseum in Hattem. Ik wil namelijk deze week voor zoon en mij een museumjaarkaart kopen, we hebben deze zomer veel tijd om leuke dingen te doen dus dan moeten we er ook maar van genieten.

Hoe ziet jouw maand er uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *