Terugblik4 juli 2018

6

Arrivederci giugno!

Nu ik dit schrijf, zijn we al een tijdje terug uit Italië waar we een groot gedeelte van vorige maand verbleven. Wat is Italië toch een prachtig land (met héérlijk eten). We hebben ons uitstekend vermaakt bij het Gardameer in de buurt. De kinderen genoten, wij genoten en het weer en de omgeving konden niet beter.

Tot ziens prachtig Italië

Ons hoogtepunt van de vakantie was ons bezoek aan Verona, waar we de Torre dei Lamberti ‘beklommen’, het (hoogstwaarschijnlijke) beroemde balkon van Romeo en Juliet hebben gezien (tegelijk met 100 Aziaten) en door de prachtige stad hebben gewandeld.We aten daar een lekkere pizza en natuurlijk een grote ijsco. Een ijsje eten werd trouwens een dagelijks ritueel, helaas kon ik dit op de weegschaal thuis ook goed merken..

We hebben veel gezwommen, in het Gardameer zelf een paar keer, maar elke dag ook op de camping. Het was een perfect zwembad voor kleine kinderen. Daarnaast hebben de kinderen heerlijk op de camping gespeeld, hebben we een grot bezocht in het noorden van het meer en hebben we de plaatsjes Bardolino, Lasize, Peschiera del Garda, Garda, Sirmione en Vallegio sul Mincio bezocht waar we natuurlijk ook allerlei leuke dingen hebben gedaan. De kinderen waren in ieder geval aan het eind van de dag compleet gesloopt ;-)

ps. Er mist iemand op de foto’s, maar is i.v.m. privacy achterwege gelaten.

Bewust werkloos

Het is ook een gek gevoel dat de dag voordat je op vakantie gaat ook meteen je laatste werkdag is. En daarnaast is het ook vreemd dat je op vakantie bent en dat je nadenkt wanneer je weer moet werken. Ook moest ik even wennen aan het antwoord dat ik gaf wanneer mensen mij vroegen wat voor werk ik deed. Ik merk dat ik mezelf probeer te verantwoorden en dat moet ik loslaten.

Leesvoer

Afgelopen maand las ik een paar boeken die al een tijd in de kast lagen te verstoffen. Ik had deze bewust meegenomen op vakantie om ze daar achter te kunnen laten in de boekenkast van de camping. En dat was maar goed ook, want toen wij aankwamen stond er maar liefst één boek in de kast. Ik las op de heenweg Het Gym van Amatmoekrim uit. Wat een goede start van de vakantie. Ook las ik Mijn meneer van Ted van Lieshout (met een enorme brok in de keel), Het geheim van de maagd van Nancy Pickard en Bloedbruidenvan Margie Orford. Helaas kon De Acht van Katherine Neville mij niet zo boeien. Gelukkig waren daar wel Een perfecte illusievan Annette van Luyk en Iene miene mutte van Arlidge waar ik heerlijk van kon genieten. Hoewel ik de hype over laatstgenoemde nog niet helemaal begrijp.

En toen was juni al voorbij

Zoals jullie al merken, loop ik heimelijk achter met het uitwerken van recensies. In de week van onze terugkomst was het niet minder druk, maar met alleen maar leuke dingen. Onze zoon werd al 4 jaar en mocht naar de basisschool. Ook was het moment dan daar om afscheid te nemen van zijn lieve juffen op de peuterspeelzaal. Wat een mijlpaal én wat doet hij het toch goed! Deze moeder kon niet trotser zijn. Ook was onze, net opgeknapte tuin, overwoekerd met onkruid, hadden we een kraamvisite en een verjaardag. Erg druk, maar leuk om iedereen weer te zien en fijn om in ons eigen bed te slapen.

Deze maand hebben de kinderen nog een paar weken voordat de grote vakantie begint. En ik? Ik ga heerlijk lezen, bloggen, thuis aan het werk en mij oriënteren op de arbeidsmarkt. Zoals we hier in het oosten van Nederland zeggen: ‘Ik doe het heanig ‘an’.

6 thoughts on “Arrivederci giugno!

  1. Jaaa, Italië! Feest van herkenning bij wat je schrijft. Wij waren er ook (Toscolano-Maderno). Prachtig land. Was zeker niet de laastste keer.

    Mooi om te lezen hoe de vakantie je nieuwe energie gegeven heeft. Veel activiteiten op een ontspannen manier doen. Ook dat herken ik. Probeer het vast te houden! Succes met al je bezigheden. En deze geboren Tukker zegt: heanig an, loat mer kuuln, ‘t löp wal lös! Ciao.

    1. Dit was de eerste keer Italië voor mij, en ik heb er zó van genoten! Jullie gaan er vaker heen, of was dit ook de eerste keer? Wat een prachtig land is het toch. Ik zou zo emigreren als het enigszins kon.
      Bedankt voor je opstekende woorden Hans. Geweldig Twents ook :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *