Terugblik6 juni 2018

6

Terugblik mei 2018

Mei was een maand van uitersten. Niet alleen omdat ik niet lekker mijn vel zat en een belangrijke keuze maakte, maar ook omdat we allerlei dingen tegelijk zijn aangegaan. Zo kregen we in mei de eerste nieuwe kunststof kozijnen (samen met een enorme lading gruis die we never nooit weer uit huis krijgen), begonnen de mannen in de tuin aan de renovatie van ons onkruid en is de schilder begonnen om de buitenkant aan te pakken (was hard nodig helaas).

Nou hoor je mij niet klagen, want aankomend weekend gaan we ook nog eens op vakantie. Ik kijk er enorm naar uit, maar weet dat bij mij de vakantiestress tot ongekende hoogte gaat stijgen. Tandarts- en huisartsbezoek, auto moet naar de garage, buurtvergadering, zoonlief heeft afscheid bij gastouder en mag dus trakteren en een schoonzusje dat op springen staat maakt onze agenda – en mijn hoofd – bomvol.

Maar niet getreurd, we gaan na deze hectische tijd een prachtige vakantie tegemoet ten zuiden van het Gardameer. De vooruitzichten zijn goed, we hebben er zin in en gaan volop genieten!

Afgelopen maand las ik vier boeken en geen enkel luisterboek. Zoals hierboven al gezegd, deze maand had ik heel weinig energie over. Zo plof ik elke avond op de bank om vervolgens nutteloos mijn tijd te verdoen. Ik merk dat mijn energie langzaam weer terug begint te komen, dus hopelijk ook mijn leestempo.

Welke boeken ik las in mei

Ik las Laat me niet vallen en Noordwaarts van Willy Vlautin, écht een auteur waar ik meer van wil lezen. Ze zijn rauw, maar met gevoel geschreven. Ik ben echt enorm onder de indruk van de manier waar op Vlautin met het verhaal speelt, maar ook op de manier hoe hij op je gevoel speelt.

Ook las ik, op aanraden van Tessa, Wees onzichtbaar van Murat Isik. Ondanks dat ik écht in het verhaal moest komen (of dit nu aan mij lag of aan het verhaal?), heb ik van het boek genoten. Hoe stroef het begin ook ging, hoe vlotter de tweede helft las. Tot slot las ik ook op aanraden van Tessa Waar is ze? van Alex Marwood. Ik deel mijn enthousiasme niet zo met Tessa, ik vond het wel een goed boek. Mijn enthousiasme valt trouwens wel in het niet bij die van Tessa ;-)

Wat is het mooiste boek dat jullie lazen in mei?

6 thoughts on “Terugblik mei 2018

  1. Mooiste boek dat ik las in mei: De omweg van Gerbrand Bakker, zo niet verrassend haha ;)
    Murat Isik staat trouwens nog steeds op mijn lijstje!
    Alvast een fijne vakantie toegewenst Sue!!

  2. Pfff dan komt wel even alles tegelijk zeg, logisch dat je moe bent! En fijn dat je een vakantie hebt om naar uit te kijken.
    Het mooiste boek van mei… dat is lastig kiezen. Ik vond Muidhond van Inge Schilperoord heel indrukwekkend. De bespreking daarvan komt morgen op mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *