Boeken om naar uit te kijken

Boeken om naar uit te kijken #6

In een boekhandel sta ik als een kind in een snoepwinkel te kijken naar alle boeken die ik nog graag zou willen lezen. In deze rubriek tip ik boeken waar ik naar uit kijk en die komende maand in de boekhandel liggen. Wat te denken van De nacht der Girondijnen?

De getuige van Steven Cavanagh

Een thriller voor de liefhebbers van Michael Connelly en Lee Child. Kijk, daar scoor je bij mij al meteen punten mee ;-)

In De getuige gaat het over de ergste nachtmerrie van Leonard Howell. Zijn dochter Caroline is ontvoerd. Op de politie kan hij niet vertrouwen dus belt Howell de enige man waarvan hij zeker weet dat hij zijn dochter terug kan krijgen: Eddie Flynn. Eddie weet hoe het voelt om een dochter te verliezen en zweert dat hij Caroline veilig thuis zal brengen. Nu mag hij dan wel een succesvolle advocaat zijn, nog niet zo lang geleden begaf hij zich vaak genoeg in de onderwereld van New York als oplichter en straatvechter om er de weg te weten. Maar zodra hij weer voet zet in zijn oude leventje, beseft hij dat de tijd die wereld niet onveranderd heeft gelaten. De spelregels zijn herschreven en zijn tegenstanders spelen vals. Maar wie deelt de kaarten uit? Is er ook maar iemand die de waarheid spreekt in deze zaak?

Uitgeverij Boekerij
Prijs: 19,99 euro
ISBN: 9789022571613

De nacht der Girondijnen van Jacques Presser

In juli brengt uitgeverij Meulenhoff een grote klassieker opnieuw uit, in een mooi gebonden omslag. Het gaat om De nacht der Girondijnen van Jacques Presser, een boek dat voor het eerst in 1957 is uitgegeven en een groot succes was. Het gaat over Jacques, een jonge geschiedenisleraar van Portugees-Joodse afkomst. Hij komt in Westerbork bij de ordedienst terecht en zorgt in opdracht van de Duitsers voor het samenstellen van de transporten met Joden. Dit in de hoop het eigen bestaan zo lang mogelijk te rekken. Wanneer een bevriende rabbijn mishandeld wordt door Jacques’ baas, slaan bij hem de stoppen door. Zijn leven neemt een andere wending, maar voor hij zelf de reis naar het Oosten begint, schrijft hij zijn ervaringen op.

Uitgeverij Meulenhoff
Prijs: 10,00 euro
ISBN: 9789029092654

Ik zal verdwijnen in het donker van Michelle McNamara

‘Vroeger’ smulde ik van die true crime-series op Discovery. Ik keek ze vaak op mijn kleine televisie (mét grote achterkant) op mijn kamertje. Ik baalde altijd van die reclames tussendoor, die elk blok ook altijd hetzelfde waren. Daarom lijkt mij dit boek ook zo spannend. Het gaat namelijk over een van de beroemdste cold cases van Amerika: de man die in Californië tussen 1974 en 1986 verdacht werd van tientallen moorden en verkrachtingen, en te boek stond als de East Area Rapist. Michelle McNamara raakte door hem gefascineerd en gaf hem de bijnaam Golden State Killer. Vijf jaar lang werkte ze dag en nacht aan de zaak, een obsessie. Ze publiceerde in aanloop naar dit boek veelvuldig over haar onderzoek, maar overleed plots in 2016. McNamara’s echtgenoot, komiek en acteur, Patton Oswalt, vroeg na haar dood schrijver Billy Jensen en researcher Paul Haynes haar boek te voltooien.

Uitgever Lebowski Publishers
Prijs: 22,50 euro
ISBN: 9789048846481

De vogels van Tarjei Vesaas

Dit boek lijkt mij dan weer een heerlijk boek met ingetogen schrijfstijl en een intrigerend verhaal. De veertigjarige Mattis is een wat eigenaardige man die moeite heeft zich te verhouden tot de volwassen wereld. Hij woont samen met zijn zus Hege in een klein huis in de verlaten Noorse bossen waar zij probeert de eindjes aan elkaar te knopen met het breien van truien. Ze moedigt Mattis regelmatig aan om ook werk te zoeken, maar veelal zonder resultaat.
Als het Mattis op een dag lukt om veerman te worden op een boot aan het meer waaraan ze wonen, is de enige passagier die hij dagelijks vervoert een houthakker, Jørgen. Wanneer die verliefd wordt op Hege en bij Mattis en haar intrekt, lukt het Mattis maar moeilijk met al deze veranderingen om te gaan.

Uitgever: Lebowski Publishers
Prijs: 19,99 euro
ISBN: 9789048844821

 

Naar welk boek kijken jullie uit?

4 thoughts on “Boeken om naar uit te kijken #6

  1. Ik keek uit naar Gespleten van Karin Slaugther. Blij dat ik die aan mijn verzameling kan toe voegen. En de getuige lijkt me ook een gaaf boek..

  2. Die laatste trekt me wel, maar misschien ook dat boek over de oorlog.
    Ik kijk zelf uit naar de nieuwe editie van Anna Karenina in de vertaling van Hans Boland ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *