10

Van boekenkast tot blog #6

Mei was een maand van uitersten. Ik las relatief weinig, voornamelijk omdat mijn hoofd met andere dingen bezig was dan te focussen op een boek. Soms heb je dat. Aankomende maand gaan we op vakantie naar Italië, Ik heb al een bescheiden stapeltje uitgezocht.

Katherine Neville – De Acht

Dit boek ligt serieus al járen op de stapel en de reden waarom het nog niet in de plaatselijke kringloop ligt is omdat mijn vriend er destijds erg enthousiast over was. Het is dus hoog tijd dat ik het ga lezen. Het is een genre dat ik vergelijk met de Da Vinci Code van Dan Brown.

Social creature – Tara Isabella Burton

Als verrassing ontvangen van Uitgeverij De Geus. Het lijkt mij een prima boek voor op vakantie! Het gaat over aspirant-schrijfster Louise die snakt naar een luxe leventje in New York. Het leven dat Lavinia leidt. Ze zal alles in het werk stellen om dat ook te krijgen.

Vader van God van Martin Michael Driessen

Na het lezen van De pelikaan kwam ik dit boek tegen bij de kringloopwinkel. Vader van God gaat over een vader die met mijn zoon door het desolate landschap van de Antilibanon trekt. Hij heeft hem ontvoerd om hem te behoeden voor de vreselijke dood die hem voorspeld is. Ze proberen over de grens van het Romeinse Rijk te vluchten.

Het Gym van Karin Amatmoekrim

Het Gym is een boek waar ik vele positieve reacties over heb gekregen. Ik heb het gekocht omdat ik zelf enthousiast was over De man van veel, die ik eigenlijk op aanraden van Petra heb gekocht. Zo zie je maar weer, er zijn zoveel goede auteurs te ontdekken! Het Gym gaat over de Surinaamse Sandra die in een achterstandswijk woont. Ze gaat als enige uit de wijk naar het gymnasium, waar het een wereld van verschil is met haar achtergrond en leven.

Hollands Siberië van Mariët Meester

Wederom zo’n goede kringloopvondst (serieus, ik zou een webshop moeten beginnen!). De franciscaan Peter Pex wordt naar “het slechtste dorp van Nederland’ Veenhuizen gestuurd, vol enthousiasme begint hij aan zijn taak en probeert tegelijkertijd het hiërarchisch georganiseerde justitiedorp te doorgronden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog belandt hij samen met zijn huishoudster in het verzet. Ze krijgen een geheime liefdesrelatie, die steeds ingrijpender en gecompliceerder wordt.

De nazi en de kapper van Edgar Hisenrath

Ik heb al veel boeken over de Tweede Wereldoorlog gelezen, ik lees er dus altijd graag over. Tegenwoordig lees ik wat minder hierover, maar niet omdat mijn interesse weg is. Ik lees trouwens sowieso graag over het verleden. De nazi en de kapper gaat over Max Schulz die beschrijft hoe hij, een Arische jongen, opgroeit met zijn joodse schoolvriend Itzig Finkelstein en bij diens vader het kappersvak leert. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kiest hij echter voor de kant van de nazi’s en is verantwoordelijk voor de dood van ontelbare mensen. Na de oorlog neemt hij de identiteit van zijn vroegere vriend aan en duikt onder in Israël terwijl zijn geweten begint op te spelen.

Selma van Carolijn Visser

Weer een boek op de stapel waarin geschiedenis centraal staat. In Selma beschrijft Carolijn Visser het revolutionaire Peking waarin de joodse Selma en haar man Chang Tsao een leven hebben opgebouwd. Ze beleven de Culturele revolutie met alle gevolgen van dien.

Het geheim van de maagd van Nancy Pickard

Het is nu of nooit met dit boek, want het komt er nooit van het te lezen maar weg doen wil ik het ook niet. Het is een thriller, dus voor de afwisseling wel erg fijn. In 1987 wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden. Zeventien jaar later is het mysterieuze dode meisje een lokale mythe geworden; haar graf wordt bezocht door mensen die geloven dat ‘de Maagd’ helende krachten heeft. De dag nadat haar lichaam gevonden werd, verdween Mitch Newquist. Wanneer hij terugkeert, valt alles samen.

Bloedbruiden van Margie Orford

Net als het boek van Nancy Pickard heb ik een haat-liefde verhouding met dit boek. Het is ook een thriller en gaat het moordonderzoek dat forensisch psycholoog dr. Clare Hart samen met inspecteur Riedwaan Faizal uitvoert. Het slachtoffer is een tienermeisje dat vermoord is teruggevonden.

Stad der blinden van José Saramago

Voor de derde keer op stapel….. Oops!

—————————————————————————————————————————

Het lijkt mij nogal een flinke stapel, maar ik heb graag wat te kiezen. Daarnaast heb ik mijn reader ook eens ein-de-lijk opgeladen dus helemaal zonder boeken kom ik niet te zitten. Ik wil bijvoorbeeld nog graag de e-books van Arlidge kopen.

Wat zijn jullie van plan te lezen komende maand?

10 thoughts on “Van boekenkast tot blog #6

 1. Het gym staat ook nog steeds op mijn lijstje. Van Carolijn Visser las ik Argentijnse avonden, een aanrader als je hem nog eens tegenkomt bij de kringloop. De recensie staat op mijn blog. Over de Maatschappij van Weldadigheid waar Veenhuizen ook bij hoort, heb ik al heel wat gelezen en geschreven. Dat heeft mijn grote belangstelling. Binnenkort weer twee recensies. Als het Unesco Werelderfgoed wordt in juli zal ik alle titels eens bij elkaar in een blog zetten. Hollands Siberie hoort daar ook bij. Mooie roman grotendeels gebaseerd op echte feiten. Hoe de pastoor echt heette en welke hedendaagse schrijfster onlangs een poosje in de pastorie logeerde om aan haar boek te werken, kun je lezen op mijn blog. Maar eerst zelf lezen! Het lijkt mij een prima vakantieboek.

  1. Bedankt voor de tip! Ik zag deze titel volgens mij ook al in de reacties bij Lalage terugkomen. Toen had ik het al opgeschreven :-)
   Veenhuizen is inderdaad boeiend! Mijn grootvader heeft als bewaarder in de gevangenis gewerkt, mijn vader is op het terrein geboren en heeft er jaren gewoond. Hij is er dan ook vaak geweest, het huisje staat er nog steeds.

 2. ‘Het gym’ is goed! Van Carolijn Visser heb ik twee andere boeken gelezen en Selma lijkt me boeiend. Ik ben ook benieuwd naar Mariët Meester, die staat ook nog op mijn lijstje.
  ‘De stad der blinden’ is even wennen in het begin, vanwege de lange zinnen en missende witregels. Maar na een tijdje heb je dat niet meer door en wil je alleen maar weten hoe het verdergaat met de mensen die ineens allemaal blind zijn geworden…

  1. Het Gym lijkt mij vooral heel makkelijk lezen, daarom zie ik ook een beetje op tegen De stad der blinden. Ik had het onthouden dat jij het goed vond, daarom ligt ie nog steeds op de stapel.

 3. Ik vond Hollands Siberie mooi! Ik heb net als Jannie al meerdere boeken over Veenhuizen gelezen en een jaar of 10/15 terug heb ik het dorp en het gevangenismuseum daar bezocht, zeer indrukwekkend.
  Bij mij staat De consequenties van Nina Weijers en Peachez, een romance van Ilja Leonard Pfeijffer op de planning. De eerste keer kwam ik niet door Peachez heen maar ik las de recensie van Just en begrijp nu beter hoe het verhaal inelkaar zit en probeer het nog een keer (suf toch hihi)

  1. Ik wil ook zo graag een keer naar Veenhuizen, mijn grootvader heeft als bewaarder in de gevangenis gewerkt. Mijn vader is op het terrein van de gevangenis geboren (het huisje staat er nog).
   Dan heb je ook vast Het pauperparadijs gelezen?

   De consequenties vond ik heel bijzonder. Eigenlijk moet ik het nog een keer lezen om het beter te begrijpen.

 4. De stad der blinden vond ik heel mooi! Het is geen boek dat gemakkelijk leest, vanwege hele lange zinnen en het feit dat geen van de personages een naam krijgt, maar het verhaal is echt verpletterend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *