Algemeen, Persoonlijk13 mei 2018

5

Uitverkoop! Blogsale!

Volgens mij (en stiekem ook volgens mijn dierbaren) zou een aflevering over verwoed verzamelaars prima bij mij passen. Enerzijds puilen mijn kasten uit en doe ik mondjesmaat boeken weg, anderzijds komen andere titels via de andere kant net zo hard weer binnen. Het is haast een gebed zonder eind. Of dweilen met de kraan open. Of… nou ja, jullie snappen mijn probleem.

Ooit heb ik Marie Kondo gelezen, de opruimgoeroe die verzamelaars garandeert een gelukkiger leven te leiden wanneer ze spullen wegdoen die hen geen vreugde geven (‘spark joy’). Vorige week was het dan zo ver. Ik was al die stapels boeken een beetje zat. Daarom geef ik boeken weg, boeken die ik:

 1. Graag aan anderen geef, omdat ik ze als recensie-exemplaar heb gekregen
 2. Nooit ga lezen en al járen ongelezen in de kast staan stof te happen. Er zijn altijd nieuwere, leukere, mooiere boeken die ik eerst wil lezen. Stiekem weet ik gewoon dat deze boeken nooit bovenop de stapel komen te liggen, hoe mooi ze ook zullen zijn.
 3. Nooit zal herlezen en die dus voor de sier ergens in een donkere kast zijn weggeschoven, zonde! (de oude pockets van Cornwell, Kellerman en alle andere treinboeken houd ik, die zal ik nooit weg doen..). Twee grote dozen met boeken die er niet zo heel mooi meer uit zien zijn al onderweg naar de kringloop.

Dus. Ik gooi boeken in de sale. In de uitverkoop. De boeken geef ik gratis weg, er zitten oude recensie-exemplaren bij, maar ook veel oudere boeken die ik zelf nieuw heb gekocht of ook op de kop heb weten te tikken (één van mijn goede talenten). Het enige wat ik vraag is een vergoeding voor de verzendkosten.

Blogsale!*

 1. Hakan Nesser – Het tweede leven van meneer Roos
 2. Elisabeth Mollema –De erfenis 
 3. Murakami – 1q84 (boek één. No worries Tessa, ik heb nu de complete trilogie).
 4. Patrick Conrad – Walker 
 5. Cathy Rentzenbrink – Het laatste uit liefde (leesexemplaar)
 6. Lisa Unger – In vuur en vlam
 7. Kind – Secret Scouts en de vermiste president
 8. Carina Bergfeldt – Het meisje op de foto 
 9. Liz Brouwer – Fataal verlangen
 10. Liz Brouwer – Een beestachtig verbond
 11. Sophie Hannah – De Monogram moorden
 12. Nederland in ideeën 
 13. Rene van Amstel – De extase van Floor
 14. Paula Hawkins – Het meisje in de trein
 15. Paulo Coelho – Het leven van een strijder
 16. Danny Scheinmann – Gemiste tijd
 17. L.S. Hilton – Maestra
 18. Peter Høeg – De kinderen van de olifantenhoeders
 19. Martin & Caranza – De Gaudí sleutel
 20. Jo Willems – Honden
 21. Marianne Zwagerman – Leven als Jarmund
 22. Kim van Kooten – Lieveling
 23. Natasha Pulley – De horlogemaker van Londen
 24. Ravelli – De Vliegenvanger
 25. Jo Nesbø – Headhunters
 26. Glenn Cooper – Boek der doden
 27. John Burdett – Bangkok tattoo
 28. Felix Francis – Bloedlijn
 29. Tom Hillenbrand – De koffiedief (scheurtje in omslag)
 30. Rae Meadows – Moeders en dochters
 31. Mark Haddon – Het rode huis
 32. Anna Kovac – De mooie dagen van mijn jeugd
 33. Deon Meyer – Feniks
 34. Van de Zwaan & Kosters – Wine-up
 35. Dimitri Casteleyn – Witte warmte
 36. Cora Carmack – Losing it
 37. Irvin D. Yalom – De therapeut
 38. Hans Münstermann – Land zonder Sarah(nieuw, gesigneerd!)
 39. Monaldi & Sorti – De twijfel van Salaï(gesigneerd!)
 40. Susan Smit – En dan liefde
 41. Patricia Cornwell – Rood waas
 42. Inger Frimansson – Het vrouweneiland
 43. Lieve Joris – Mali blues
 44. Teuntje Klinkenberg – De methode coué
 45. Shandi Mitchell – De tragische lotgevallen van de familie Mikolajenko
 46. Andrzej Stasuik – De witte raaf
 47. Monika Peetz – De dinsdagvrouwen
 48. T. Jefferson Parker – Littekens van de nacht
 49. Greg Iles – Doodsslaap
 50. Val McDermid – Verdwenen
 51. Carly Wijs – Het twijfelexperiment 

Niet op de foto: 

 1. Daan Heerma van Voss – De laatste oorlog
 2. Susan Smit – De eerste vrouw (leesexemplaar)
 3. Jennifer Egan – Manhattan Beach
 4. Jan Jacobs Mulder – De zwarte Mozart

Zo, dit was de eerste lading! Mocht het me nu bevallen, zo’n leven zonder een overvolle boekenkast dan doe ik vaker boeken in de sale. En wat jullie niet willen hebben kan dan mooi linea recta naar de kringloopwinkel.

Mocht je interesse hebben in één of meer van deze boeken, stuur dan even een mailtje naar sue@boekenz.nl of reageer onder dit bericht.

*niet beschikbare titels zijn doorgehaald

5 thoughts on “Uitverkoop! Blogsale!

 1. Veel succes met het opruimen! Ik heb hier 2 boekenrekken uit Ikea. Die staan vol boeken en ik mag nergens anders boeken hebben liggen van mezelf ;) Als ik een boek heb uitgelezen doe ik het wel onmiddellijk weg waardoor er weer plaats vrijkomt.

 2. Hallo Sue,

  Wat knap dat je boeken weg kunt doen, want dat is mijn grote probleem. Ik wil alles graag houden en we hebben dus nu een grote nieuwe boekenkast gebouwd.

  Nog een tip voor de boeken die je weg doet. Zoek een kerk of vereniging in de buurt die ze voor een goed doel verkoopt. Dan is het dubbele winst.

  Succes

  1. Dat is ook een mooi gebaar! Ik heb ook al wat achtergelaten op de camping bij ons op de hoek.
   Een verzorgingstehuis is ook een goed idee, ga er meteen werk van maken ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *