Boeken om naar uit te kijken

Boeken om naar uit te kijken #5

In een boekhandel of kringloopwinkel sta ik vaak als een kind in een snoepwinkel te kijken naar alle mooie boeken die ik nog graag zou willen lezen. Maar ik kan ook halsreikend uitkijken naar alle boeken die uitgeverijen nog uit gaan geven. In deze rubriek laat ik je een paar tips zien van boeken waar ik naar uit kijk en die komende maand in de boekhandel liggen. Kijk je mee?

Hendrik Groen – Leven en laten leven

Oh yes! Een nieuwe ‘Hendrik Groen’! Maar helaas is dit niet derde geheime dagboek van Hendrik Groen, maar een boek over een man van middelbare leeftijd die zijn baan verliest. Hoe erg het ook voelt, Arthur ziet ineens goede mogelijkheden om zijn leven héél anders vorm te gaan geven.

Uitgeverij: Meulenhoff
Prijs: €19,99
ISBN:  9789029091015

Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh

Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart.  
Stel je voor dat je man ontmoet, een geweldig man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar jew eet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijkt hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Uitgeverij: Boekerij
Prijs: € 11,99
ISBN:  9789402310009

Arne Dahl – Achterland

Voormalig rechercheur Sam Berger opent zijn ogen, en alles om hem heen is wit. Even duizelt het hem. Waar is hij? Dan ziet hij in elk geval één bekend gezicht: Molly Blom. Molly en Sam blijken allebei op de vlucht voor de Zweedse geheime dienst én de politie. En ondertussen moeten ze ook nog een moord oplossen. Een moord die ze weer op het spoor van een van Sams eerste zaken brengt. Is de juiste persoon toen ingerekend?

Uitgeverij: De Geus
Prijs: €19,99
ISBN: 9789044537741

De afstand die ons scheidt van Renato Cisneros

Renato Cisneros duikt diep in zijn eigen familiegeschiedenis, op zoek naar het ware verhaal van zijn vader, de beruchte ‘El gaucho’, een controversieel, machtig en gewelddadig politicus. Hij was onder meer minister van Binnenlandse Zaken tijdens de donkerste jaren van de Peruaanse geschiedenis, het regime van Francisco Morales; daarna was hij minister van Oorlog. Hoe kan Cisneros als zoon zo’n vader ooit begrijpen? En hoe kan hij zich ooit met hem verzoenen?

Dankzij het intieme perspectief en het verstrijken van de tijd is Cisneros in staat het werkelijke verhaal te ontrafelen van een man, een familie en een heel land. Een dappere, emotionele getuigenis, waarin ook juist de menselijke kanten van zijn vader, zijn dromen, de vrouwen in zijn leven, aan het licht komen.

Uitgeverij: De Geus
Prijs: €22,50
ISBN: 9789044540321

De verloren toon van Lida Winiewicz

Wenen, 1929. Alles verandert op slag wanneer in een goedburgerlijk gezin de moeder onverwacht sterft. De vader van Lida hertrouwt met een jongere Joodse vrouw, de nazi’s grijpen de macht en haar ouders vluchten zonder haar naar Parijs. Op een dag wordt het Lida, die studeert voor klassiek zangeres, verboden op te treden omdat ze voor een kwart Joods is. Vanaf dat traumatische moment haalt ze de hoge G niet meer, wat ze ook probeert. Maar zelfmedelijden is uit den boze: haar intelligentie, humor en scherpe ironie redden haar, want, zo zegt ze: ‘Naar verluidt is er ook een leven als je niet zingen kunt.’
De inmiddels negentigjarige veel geroemde schrijfster haalt haar jeugdherinneringen op – met een scherp oog voor details en een nooit-aflatende levenslust.

Uitgeverij: Querido
Prijs: €18,99
ISBN: 9789021408767

Naar welk boek kijk jij uit? Ik heb altijd het idee dat ik er zoveel mis! :-)

8 thoughts on “Boeken om naar uit te kijken #5

 1. Groen licht van Corine Hartman , van haar al alles gelezen,de schrijft net zo sterk als Karin Slaugter. Groet en een fijn Pinksterweekend.

  1. Oh ja die had ik ook gezien in de brochure. Waarom kijk je precies uit naar dit boek?
   Op basis van de achterflap dacht ik wel, leuk! Maar ik liep nog niet over van enthousiasme. Komt het door jouw leeservaring met de boeken van Wesseling?

 2. Voor mij heeft Cossee twee titels in september: Saskia Goldschmidt – Schokland en Dorothée Albers – Zeemansgraf voor een kort verhaal. En in juni bij Atlas/Contact het vierde (en waarschijnlijk laatste) boek van Wil Schackmann over de Maatschappij van Weldadigheid : De strafkolonie. Dan weten we ook bijna (begin juni) of de Unesco de Maatschappij en al haar uitingsvormen tot Werelderfgoed heeft benoemd.
  Andere catalogi heb ik nog niet doorgespit. Ik laat het allemaal maar even op me af komen.

  1. Goede tips Jannie, ik kende geen van allen die je noemde. Vooral de strafkolonie spreekt mij wel aan, ik neem aan dat je al zijn andere boeken ook hebt gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *