Van boekenkast tot blog

Van boekenkast tot blog #4

We hebben nog maar net de eerste dag van april achter de rug en daarmee ook de eerste Paasdag. Het was een fijne dag waarin we ‘s ochtends een verjaardag hadden en vanmiddag 13 km door het bos en op de Sallandse Heuvelrug hebben gefietst. Voor de afwisseling zijn we nog even bij het buitencentrum gestopt zodat de kinderen konden spelen.

De afgelopen weken heb ik aardig wat gelezen. Niet alleen fysieke boeken, maar ook via Storytel heb ik een paar boeken geluisterd. Zo las ik vier van de vijf boeken die ik sowieso wilde lezen afgelopen maand. Ik las Het donkerste water van Bolton, Het boek van Emma van Emma Reyes, De vrouw in het raam van A.J. Finn en daarnaast las ik X staat voor tien, een kus, een kruis van Sue Grafton.

Daarnaast luisterde ik via Storytel Het huis met de geesten en De winter voorbij van Isabel Allende (prachtig!) en De pelikaan van Martin Michael Driessen. Tot slot las ik de bibliotheekboeken De Engelenmaker van Stefan Brijs en De nachtboot van Michael Robotham.

Natuurlijk heb ik voor deze maand ook een stapeltje klaar!

De trooster van Esther Gerritsen

Momenteel ben ik ongeveer op de helft van het luisterboek van Ester Gerritsen, De trooster. Ik weet nog niet wat ik er van moet vinden, gelukkig heb ik nog even de tijd om goed te luisteren en er over na te denken. De Trooster gaat over Jacob, een conciërge in een klooster. Geheel tegen de regels in vangt hij een nieuwe gast op. Er ontstaat een soort verstandhouding tussen de twee. De gelovige en de ander met een misdaad op zijn geweten. Voor Jacob is vriendschap iets nieuws, hij heeft dit niet eerder meegemaakt en is bereid ver te gaan hiervoor.

Willy Vlautin – Laat me niet vallen

Tijdens de Boekenweek kocht ik dit boek van Willy Vlautin. Het sprak mij aan omdat het over een persoon gaat die zijn droom gaat verwezenlijken. Het gaat om Horace en eigenlijk is het de bedoeling dat hij de ranch in Nevada over gaat nemen, maar het liefst wil hij professioneel bokser worden. Om deze droom uit te laten komen onderneemt hij de avontuurlijke reis naar het Mexicaanse bokscircuit.

Hanya Yanagihara – Een klein leven

Zoveel heb ik over dit boek gehoord en eigenlijk heb ik het altijd een beetje willen ontwijken. Het schijnt een boek te zijn dat mensen tot tranen dwingt, niemand kan het drooghouden zo ontroerend is het. En soms heb ik daar gewoon niet zoveel zin in. Nu was deze reservering dan eindelijk bij mijn bibliotheek binnen en ik zag dat iemand anders deze na mij ook al heeft gereserveerd, dus nu gaat het er toch van komen. Een klein leven gaat over vier studievrienden die samen hun weg volgen in New York. Drie studenten zijn ambitieus en worden rijk, maar bij eentje wordt de duisternis in zich steeds groter. Zijn vrienden proberen de pijn te verlichten, maar de vraag is of hij wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.

De stad der blinden van José Saramago

Voor mijn leesuitdaging wordt De stad der blinden mijn derde boek in de reeks van boeken van Nobelprijswinnaars. Vorige maand heb ik overgeslagen, dit is het enige boek uit de stapel die ik niet gelezen heb. Het boek gaat over een acute vorm van  blindheid die de mensheid teistert en op een gegeven moment apocalyptische vormen aanneemt.

Er moet iets gebeuren van Maartje Wortel

Nog zo’n boek dat ik bij de bibliotheek niet kon laten liggen. Ik heb mijzelf voorgenomen om meer verhalenbundels te lezen en dit wordt het begin ;-)

Menthol van Frank Krake

Via storytel ga ik na het luisteren van De Trooster van Gerritsen, Menthol van Frank Krake luisteren. Het gaat over Joseph Sylvester die in Amsterdam aankomt. Hij is gevlucht uit Saint Lucia voor de rassenhaat en de KKK. Op de markt verkoopt hij Babajaba tandpasta en wordt uiteindelijk verliefd op de vrijgevochten dame Roosje. Het lijkt onmogelijke in de jaren ’20 van de vorige eeuw, maar het paar trotseert alles en iedereen. Later breekt de oorlog uit en zorgt voor een bewuste scheiding.

Wat gaan jullie deze maand lezen?

ps. Ik heb géén aandelen in Storytel, ik ben alleen erg enthousiast :-)

1 thought on “Van boekenkast tot blog #4

  1. De stad der blinden vond ik heel mooi! Het boek leest niet altijd even gemakkelijk, maar het verhaal is prachtig. Zelf ben ik nog erg benieuwd naar de boeken van Maartje Wortel, ik heb nog niets van haar gelezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *