Boeken om naar uit te kijken

Boeken om naar uit te kijken #4

In een boekhandel of kringloopwinkel sta ik vaak als een kind in een snoepwinkel te kijken naar alle mooie boeken die ik nog graag zou willen lezen. Maar ik kan ook halsreikend uitkijken naar alle boeken die uitgeverijen nog uit gaan geven. In deze rubriek laat ik je een paar tips zien van boeken waar ik naar uit kijk en die komende maand in de boekhandel liggen. Kijk je mee?

Drie uur van Anders Roslund

Roslund en Hellström waren altijd een bekend schrijversduo, helaas is laatstgenoemde overleden. Vandaar dat Anders Roslund dit deel van de trilogio in zijn eentje heeft geschreven. Hun boeken zijn altijd fantastisch om te lezen, zo kocht ik laatst nog Het meisje onder de straat.

De ervaren rechercheur Ewert Grens treft in een zeecontainer in de haven van Stockholm 73 lichamen aan – en de vingerafdrukken van ex-infiltrant Piet Hoffman. Die blijkt zijn zinnen te hebben gezet op een rustig leven als beveiliger van VN-voedseltransporten. Maar daar komt al snel een einde aan als Ewert hem dwingt tot de meest risicovolle infiltratie van zijn leven…

Uitgeverij: De Geus
Prijs: 21,99
ISBN: 9789044540116

Valkuil van Arnaldur Indridason

Voor de kenners van deze blog. Need I say more? Ik lees al jaren trouw de boeken van Indridason, want ik vind hem een van de betere Scandinavische thrillerauteurs.

In Finland wacht een jonge IJslandse vrouw op haar geliefde. Ze willen per schip naar IJsland terug, om de oorlog te ontvluchten die zich nu tot de noordelijke landen heeft uitgebreid. Haar verloofde komt echter niet opdagen.

Een paar jaar later heeft de Tweede Wereldoorlog een hoogtepunt bereikt en is IJsland bezet door geallieerde troepen. In Reykjavík is de bevolking in rep en roer, omdat aan het strand van Nauthólsvík een lichaam is aangespoeld. Niet veel later wordt een jongen aangevallen achter een legerkroeg en wordt een vrouw die veel contacten heeft onder militairen als vermist opgegeven. Thorson en Flóvent volgen tegenstrijdige en gevaarlijke sporen naar een gruwelijke ontknoping.

Uitgeverij Q
Prijs: 20,00
ISBN: 9789021406664

Oogst van Jame Crace

Jaja, ik weet het. Oogst van Jame Crace is al jaren geleden uitgekomen. Toen keek ik ook al uit naar dit boek, maar tot op heden nooit gelezen! De Geus geeft komende maand het boek nog een keer uit, reden genoeg om het nu niet te laten liggen.

Het is de laatste dag van de oogst en de lucht is vol verwachting over het naderende oogstfeest als drie vreemdelingen zich aandienen in een kleine boerengemeenschap. Diezelfde nacht breekt er een brand uit in een van de opslagschuren. Buitenstaander Walter Thorsk ziet gedurende de week die daarop volgt het leven in het eens zo vredige dorp ingrijpend en onomkeerbaar veranderen.

Uitgeverij: De Geus
Prijs: 12,50
ISBN: 9789044540291

Dochter van het moeras van Karen Dionne

Via via las ik over dit boek, het klinkt in ieder geval veelbelovend want op de achterflap staan een paar quotes van bekende auteurs zoals Lee Child en Karin Slaughter. Blijkbaar werkt het wel, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

Helena’s moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen hut diep in het moerasgebied bij Michigan vastgehouden. Geen elektriciteit of stromend water, geen mensen in de buurt. Helena, die twee jaar later geboren werd, hield van het leven daar: jagen, vissen, één zijn met de natuur. Ondanks haar vaders temperament en vaak brute gedrag, hield ze van hem. Tot het moment dat ze ontdekte hoe wreed hij werkelijk was. Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Hij houdt zich waarschijnlijk schuil in het moerasgebied dat hij als geen ander kent. De politie zet een grote klopjacht in, maar Helena weet dat die geen schijn van kans maakt. Zij is de enige die haar vader kan vinden, want zij heeft de geheimen van het moerasgebied juist van hém geleerd.

Fontein Uitgevers
Prijs: 19,99
ISBN: 9789026142413

Naar welke boeken kijk jij uit?

1 thought on “Boeken om naar uit te kijken #4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *