5

Van boekenkast tot blog #3

Het is alweer de tweede dag van maart en hoog tijd om eens te kijken wat ik deze maand wil lezen. Het is zo’n week waarin een paar van mijn reserveringen  van de bibliotheek binnen zijn gekomen, maar ook dat ik een boek ontving waar ik enorm naar uitkijk.

Vorige maand las ik drie van de vier boeken die ik gepland had, tussendoor las ik nog een manuscript en luisterde ik naar Hoe alles moest beginnen van Thomas Verbogt. Na het lezen van Boven is het stil van Gerbrand Bakker heb ik even de boeken links laten liggen, het verhaal deed wat met me.

Op dit moment ben ik Het huis met de geesten van Allende aan het luisteren, een dikke pil maar wat prachtig! Ik grijp ieder moment aan om verder te luisteren naar het bijzondere verhaal.

Daarnaast ben ik Het beste wat we hebben van Griet op de Beeck aan het lezen, ik denk dat ik het vandaag of morgen wel uit heb. En dan? Wat wil ik de komende maand gaan lezen? Nou, aardig wat….

Het donkerste water van Sharon Bolton

Als eerste ga ik het recensie-exemplaar van Bolton lezen: Het donkerste water. Het gaat mijn eerste kennismaking met Bolton worden, maar ik heb al veel goeds over haar boeken gehoord. Dit is het vierde deel ik de reeks van Lacey Flint die in de Theems een lijk ontdekt.

De stad der blinden van José Saramago

Voor mijn leesuitdaging wordt De stad der blinden mijn derde boek in de reeks van boeken van Nobelprijswinnaars. Het boek gaat over een acute vorm van  blindheid die de mensheid teistert en op een gegeven moment acopalyptische vormen aanneemt.

Het boek van Emma van Emma Reyes

Vandaag ontving ik het mooi vormgegeven boek Het boek van Emma van Emma Reyes, Hierover schreef ik ook al in deze blogpost; want ik keek enorm uit naar het verschijnen van dit boek. Snel lezen dus!

De X staat voor.. van Sue Grafton

Toen ik vorige maand zag dat het laatste boek van Sue Grafton deze maand gaat verschijnen, kwam ik erachter dat ik X staat voor nog helemaal niet gelezen heb! Snel heb ik deze gereserveerd bij de bibliotheek, ik kijk er nu al uit om deze te lezen. Heerlijk voor tussendoor.

De Nachtboot van Michael Robotham

Ook zag ik in de catalogus van de bibliotheek dat ze een boek hadden van Robotham die ik nog niet heb gelezen. Dit kan natuurlijk niet, Robotham schrijft zo fijn dat ik volgens mij na het lezen van dit boek wel zijn hele oeuvre heb gelezen :-)

De vrouw in het raam van A.J. Finn

Wanneer ik in de bibliotheek kom, moet ik altijd even een snelle blik werpen op de tafel met toptitels. Ik zag direct De vrouw in het raam van A.J. Flin liggen en deze moest natuurlijk mee. Het verhaal gaat over een vrouw die iets ziet wat ze beter niet had kunnen zien…. Klinkt spannend!

Poeh, als ik het zo lees denk ik dat ik vrij ambitieus ben. Maar het zijn veel thrillers en die lees ik over het algemeen stukken sneller dan een roman of literatuur. Hebben jullie dat ook? En wat willen jullie deze maand gaan lezen?

5 thoughts on “Van boekenkast tot blog #3

  1. Yep als ik een thriller lees -mits het niet te luguber en eng is- dan lees ik het sneller uit dan een literaire roman maar voornamelijk omdat ik niet goed tegen die spanning kan, onder het mom ik kan het maar beter achter de rug hebben Ik ga deze maand het eerste boek van Harry Potter lezen en nog wat literatuur waaronder: Boven is het stil Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt!

    1. En nu heb je Boven is het stil ook nog weten te scoren in de Kringloopwinkel; lucky you! Thrillers wil ik ook snel uit hebben, zeker als ik in de flow van de spanning zit. Romans en literatuur moet ik echt rustiger lezen, anders mis ik de helft..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *