Algemeen

Kringloopvondsten #10

Ondanks dat mijn kasten uitpuilen, hebben Kringloopwinkels een ware aantrekkingskracht op mij. Ik kan het dan ook echt niet laten om even te kijken, vooral niet wanneer ik weet dat de kwaliteit van de tweedehands boeken erg goed is, zoals bij de Dorcas in Genemuiden.

De kinderen had ik even bij mijn vader achter gelaten zodat ik op mijn gemak de grote hoeveelheid boeken nauwkeurig kon bekijken. En wat ben ik blij met mijn ‘nieuwe’ kringloopvondsten!

1. Het Gym van Karin Amatmoekrim

Op aanraden van mijn leesclubvriendin Petra kocht ik vorig jaar (of was het alweer het jaar daarvoor?) De man van veel van Karin Amatmoekrim en ik heb er geen moment spijt van gehad. Wat een fijn boek. Dus zonder nadenken had ik Het Gym al uit de schappen gepakt. Het gaat over een meisje, Sandra, wonende in een achterstandwijk en naar het gymnasium gaat. De verschillen zijn enorm, de ‘multiculturele kramp’ pijnlijk zichtbaar.

2. De onderwaterzwemmer van Thomese

Het is dat ik dit boek al heb en heb gelezen, maar wat een superjaar exemplaar is dit nog! Ideaal om een keer weg te geven via een winactie op mijn blog of iemand in mijn omgeving die het nog niet gelezen heeft.

3. Gerrit Komrij – De klopgeest

Nog nooit heb ik iets van Komrij gelezen en dat is volgens mij best een gemis. Ik zag dit exemplaar (ziet er nog zo goed als nieuw uit) en kon het niet laten liggen voor die ene euro. De klopgeest gaat over Amsterdam eind 19e eeuw en de opkomst van het socialisme.

4. Isabel Allende – Het huis met de geesten

Recent las ik dit prachtige boek van Isabel Allende, maar mijn eigen exemplaar ziet er niet zo mooi uit. Deze heb ik ook ooit tweedehands gekocht, maar bij nadere inspectie zie ik ondefinieerbare vlekken en daar houd ik niet zo van. Dit boek ziet er nog heel goed uit, zonder vlekken!

5. Lucy en Stephen Hawking – De schat van het heelal

Tot mijn verrassing had de winkel ook een stapeltje nieuwe exemplaren, waaronder dit leerzame kinderboek over het heelal. Ik heb direct 3 exemplaren gekocht zodat ik alvast een voorraad verjaardagscadeautjes en/of Sinterklaascadeautjes in huis heb. Is dit handig of is dit handig?

5. 365 creatieve spelletjes en ideeen 

Soms heb ik geen idee wat ik met de kinderen kan doen. Mijn zoon is vaak met een paar strepen op papier al klaar met tekenen en mijn dochter vind het ook allemaal nog niet zo interessant. In dit boek staan 365 ideeën die je samen met je kinderen kunt doen, er zitten leuke tips tussen zoals een eigen verrekijker en knalerwtjes maken.

Zo, ik heb voor de komende weken sowieso weer genoeg te lezen. Je kunt nooit genoeg boeken hebben toch?

13 thoughts on “Kringloopvondsten #10

    1. Het spelletjesboek is heel erg leuk, we hebben er vandaag al uitgebreid doorheen gebladerd. Ons eerste projectje wordt het beplakken van een bloempot met tijdschriftplaatjes.

  1. Ik ben nu zelf wel heel benieuwd geworden naar ‘Het gym’… Die ga ik eens even opzoeken en waarschijnlijk ook toevoegen aan mijn lijstje.

  2. Het gym heb ik ook gelezen. Beviel me goed. Het is een tijdje geleden, maar ik weet nog dat de hoofdpersoon een zusje had en die werd door het gehele boek ‘het zusje’ genoemd. Vond ik bijzonder.

  3. Oh De Schat van het Heelal is wel heel interessant ja! Ik ga nooit naar de kringloopwinkel want ik zou me dus ook niet kunnen inhouden. Er zit er wel een in Ijsselmuiden en Genemuiden is ook niet zo ver weg van mij.

    1. Genemuiden is echt een aanrader. Zit er bij jullie in de woonplaats geen winkel? De winkels hier in Nijverdal zijn niet zo goed, in Rijssen daarentegen weer wel (vooral kinderkleren trouwens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *