Boeken om naar uit te kijken

Boeken om naar uit te kijken #3

In een boekhandel of kringloopwinkel sta ik vaak als een kind in een snoepwinkel te kijken naar alle mooie boeken die ik nog graag zou willen lezen. Maar ik kan ook halsreikend uitkijken naar alle boeken die uitgeverijen nog uit gaan geven. In deze rubriek laat ik je een paar tips zien van boeken waar ik naar uit kijk en die komende maand in de boekhandel liggen. Kijk je mee?

Het meisje dat bleef leven van Luca Crippa en Maurizio Onnis

 

Het eerste boek is een waargebeurd verhaal van een strijdbaar Joods meisje dat bewijs verzamelt voor het artsenproces in Neurenberg. Hedy Epstein is veertien jaar oud en leeft een rustig leven met haar joodse familie in een klein Duits dorpje, totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze weet te ontsnappen en keert na de oorlog weer terug. De processen tegen nazi-misdadigers beginnen en Hedy gaat voor de Amerikaanse overheid werken om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen.

Het boek wordt vergeleken met De fotograaf van Auschwitz en is door dezelfde auteurs als dit boek geschreven.

Uitgever: Boekerij
Prijs paperback:  € 19,99

 

 

 

Het houten bestek van Tessa IJzermans

Mathildes vader heeft de oorlog meegemaakt, maar daar wordt thuis niet over gesproken. Als 22 jaar na de oorlog een gebeurtenis Mathildes vader opsluit in zwijgen, dwingt zijn vrouw hem een verzetsuitkering aan te vragen. Voor deze aanvraag moet Mart getoetst worden door een psychiater en daar is het voor het eerst dat Mart vertelt wat hem is overkomen. Tegelijkertijd leest Mathilde stiekem zijn oorlogsdagboek, zodat de pijnlijke geschiedenis eindelijk ter sprake komt.

Uitgever: De Geus
Prijs paperback: 18,99

 

 

 

 

 

De hondenschool van Edina Szvoren

De hondenschool is een verhalenbundel van Edina Szvoren waarin op humoristisch een speelse wijze de microkosmos van het gezin beschrijft. Aldus, dat zegt de uitgever. Benieuwd ben ik wel, want ik wil eigenlijk meer korte verhalen gaan lezen (zie ook de tip van vorige maand, Hoe lees ik korte verhalen van Lidewijde Paris)

Uitgever: De Geus
Prijs paperback: € 18,99

 

 

 

 

 

 

 

 

Het meer van Bianca Bellová

De jonge Nami groet op in een vissersdorpje aan het einde van de wereld. Op deze plek heeft hij niets meer te zoeken; het brengt hem niets. Hij gaat op reis om zijn verdwenen moeder te vinden, gewapend in een oude jas van zijn opa. Tijdens zijn tocht op weg naar volwassenheid leert hij meer over de mysteries van de wereld. Om het grootste mysterie op te lossen moet hij uiteindelijk terug naar de plek waar het begon: het meer in zijn geboortedorp.

Uitgever: De Geus
Prijs paperback:  18,99

 

 

 

 

 

 

Naar welke boeken kijk jij uit?

3 thoughts on “Boeken om naar uit te kijken #3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *