Prentenboeken7 februari 2018

1

Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hopman

Het is volgens mij alweer een tijdje geleden dat ik een artikel schreef over een prentenboek. Natuurlijk Ssst! De tijger slaapt buiten beschouwing gelaten. Maar iedere keer dat ik een boek over Boer Boris lees, denk ik ‘goh, hier moet je dus echt een keer wat over schrijven!’. Dus daar is ‘ie dan nu eindelijk! Dit keer heb ik een artikeltje gewijd aan Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hopman.

Boer Boris heeft een boerderij en daar gebeurt altijd van alles. In Boer Boris gaat naar zee gaat het over de dag dat Boer Boris op vakantie gaat naar zee. Wat moet hij allemaal toch meenemen?

Hij pakt een klein koffertje met een onderbroek, parasol, kam en knuffel maar al snel bedenkt Boer Boris zich dat hij nog meer aan zee kan gebruiken. Het wordt al snel zo veel, dat hij besluit zijn tractor en aanhangwagen mee te nemen. Handig, want zo kan hij ook zijn meubeltjes, dieren en broertje en zusje op de tractor meenemen.

Dan gaan ze op weg naar het strand, het reisje duurt even maar dan komen ze eindelijk aan bij de zee! Terwijl de dieren gaan zwemmen, bouwt Boer Boris een groot zandkasteel. Na een dag genieten, keert het hele gezelschap weer huiswaarts waar zijn boerderij al die tijd op hem heeft gewacht.

Vrolijk en enthousiast

Wat een vrolijk boek is dit toch! Boer Boris is een echte enthousiasteling, hij wil graag naar zee én al zijn dieren en spullen mee nemen. In rijmvorm neemt Ted van Lieshout je mee door de pagina’s. Het leuke hieraan is dat het voor een stukje herkenning zorgt, maar ook dat er op iedere pagina wel iets nieuws te ontdekken is. Wij zoeken bijvoorbeeld altijd het muisje dat in iedere illustratie verstopt is (hieronder zit het muisje in de emmer). Soms is hij moeilijk te vinden, want hij zit ook op hele grappige plekjes.

Een aanrader voor jonge jongens en meisjes. En het fijne is, er is een hele reeks. Nu lezen we bijvoorbeeld over Boer Boris gaat naar oma waarin Boer Boris alle oogst (appels, peren en pruimen) naar oma in Den Haag brengt. Daar, in de fabriek van oma, worden er namelijk lekkere appeltaarten, perensap en jam van gemaakt. Ook een goed cadeau voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag of kraamvisite!

Lees ook mijn 5 Voorleestips voor peuters.

1 thought on “Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hopman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *