Prentenboeken21 februari 2018

0

100 kusjes voor het slapengaan van Mack

Iedere avond voor het slapengaan lezen we zeker een half uur voor. Het is een echt ritueel geworden want wanneer er niet wordt voorgelezen, dan wordt er ook niet geslapen. 100 kusjes voor het slapengaan van Mack van Gageldonk is een prima boekje om lezen tijdens dit spitsuur!

Voordat Kuikentje gaat slapen, wil hij eerst alle andere dieren een nachtkus geven. Hij vertelt ieder dier dat het tijd is om te gaan slapen en geeft dan vervolgens een kusje. Zelfs de gevaarlijke dieren zoals de krokodil en de leeuw gaan lekker slapen. Het is een lieflijk boekje, want er worden zoveel kusjes uitgedeeld!

Als het Kuikentje zo’n pak hem beet 28 dieren een kusje heeft gegeven, is het tijd dat hij zelf een kusje krijgt en lekker gaat slapen bij zijn moeder.

De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk en wanneer je de bladzijde omslaat is het weer de beurt aan een nieuw dier dat een kusje krijgt. En ik kan je alvast verklappen: ze krijgen allemaal een kusje!

Schattig

Om eerlijk te zijn dacht ik dat mijn dochter van 1,5 jaar dit boekje ontzettend leuk zou vinden, maar het is juist mijn zoon van 3,5 jaar die dit boekje elke avond wil lezen. En bij ieder kusje dat het Kuikentje uitdeelt, wil hij zelf ook een kusje. Ik vind het een aandoenlijk boekje, erg schattig maar wel een beetje aan de lange kant. Kijk, dat is op zich helemaal niet erg want af en toe smokkel ik wat met de bladzijdes en mijn zoon wordt er erg slaperig van waardoor hij dit zelf helemaal niet in de gaten heeft. Wanneer ik dit bijvoorbeeld doe bij ‘ Anna leert fietsen’ van Kathleen Amant heeft hij dit meteen in de smiezen!

100 kusjes voor het slapengaan is een perfect boekje voor het slapengaan. Het creëert rust en je kunt ook nog eens met een goed excuus heel veel kusjes uitdelen!

Met dank aan Uitgeverij Clavis voor het bijdragen van een nieuw boekje dat nu al niet meer gemist kan worden in ons bedritueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *