Prentenboeken29 januari 2018

4

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2018. Dit onder de paraplu van De Nationale Voorleesdagen.

Ssst! De tijger slaapt! En de dieren willen haar niet wakker maken, maar ze ligt best wel in de weg. Ze verzinnen daarom een manier om langs de tijger te komen zonder haar wakker te maken; met behulp van de ballonnen die ze bij zich hebben.

Eén voor één laten ze zich door de ballon over de tijger zweven, maar het blijft spannend. Gelukkig zijn daar de lezers om de dieren verder te helpen. Zo kunnen we namelijk goed helpen door de tijger over de neus en buik te aaien en een slaapliedje te zingen wanneer ze bijna wakker wordt.

Uiteraard gaat het een keertje mis. PANG zegt de ballon en wat gebeurt er dan?

Interactief en speels

Wat een superleuk prentenboek is dit! Wat mij betreft een terechte winnaar voor het Prentenboek van 2018, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet alle andere genomineerden ken.

Wat ik vooral zo leuk vind aan dit prentenboek is de interactie met de lezers. Het is net als het moment dat er iets op het toneel gebeurt wat de spelers niet zien en de kinderen in de zaal zich de longen uit het lijf roepen om te waarschuwen; je doet gewoon mee.

Aan het einde blijkt dat de tijger helemaal niet gevaarlijk is, maar dat de dieren juist een verassing voor haar hebben. Hoe leuk is dat? Wat nóg leuker is (ja, sorry ik ben gewoon enthousiast), is dat er een bijhorende app ontwikkeld is met verschillende mogelijkheden. Zo is er een geheugenspel met de personages uit het boek, maar ook kan je het verhaaltje laten voorlezen.

Aanrader!

Graag wil ik Uitgeverij Gottmer bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar

4 thoughts on “Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup

  1. Ik heb de kleine versie gekocht vorige week. Heel leuk. Ik heb nog niet naar de app gekeken maar dat ga ik zeker nog doen. Merijn is er nog iets te klein voor. Verhaal duurt te lang voor hem, maar over een tijdje is dit wel een hele leuk om voor te lezen voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *