Algemeen

Kringloopvondsten #9

Tweedehands boeken. Ik heb er iets mee, een soort haat-liefde verhouding eigenlijk. Ik heb nog een kast vol boeken, maar als ik in een Kringloopwinkel ben, kan ik de verleiding niet weerstaan. Vooral niet in een goede Kringloopwinkel met een goede selectie boeken. De afgelopen week heb ik twee kringloopwinkels bezocht, namelijk de Dorcas in Genemuiden en de XL Kringloopwinkel in Almelo.

In de Dorcaswinkel kocht ik een drietal boeken. Met De oceaan aan het einde van het pad van Neil Gaiman ben ik het meest blij. Ik ken deze auteur niet, maar ik zie zijn naam en besprekingen van zijn boeken regelmatig voorbij komen. Dit exemplaar ziet er zo goed als nieuw uit, en dat voor 1,50!

Ook kocht ik Hemelkind van Rita Spijker, ondanks de belofte die ik mijzelf heb gemaakt geen boeken te kopen van auteurs waarvan ik nog een ongelezen boek thuis heb. Van Rita Spijker heb ik Ver van mij nog in de kast staan, ook ooit gekocht in een kringloopwinkel.

Tot slot kocht ik de klassieker De donkere kamer van Damokles van W.F. Hermans. Dit is een uitgave van Nederland Leest, maar dat vind ik niet zo erg. Heeft iemand deze klassieker gelezen?

Bij de XL kringloopwinkel in Almelo vond ik een leuk boekje van Jiskefet met allemaal sketches. Superleuk! Ik heb zoiets nog niet eerder gezien en moest al grinniken bij het doorbladeren. Het meest blij ben ik met deze ultieme vondst, twee dikke boeken met alle schilderijen en tekeningen van Leonardo da Vinci. Het ziet er nog zo goed uit, het lijkt net alsof het rechtstreeks uit de boekhandel komt. Het is zo mooi om te zien wat hij allemaal heeft gemaakt en de uitleg daarbij zo volledig als wat. Op de foto zie je het niet zo goed, maar het zijn twee dikke boeken met beide een prachtige omslag en mooi glad papier.

Bij de grote blauwe B zag ik dat het boek niet meer leverbaar is en boven de 50 euro heeft gekost. Wat een prachtvondst!

Ben jij ook zo’n fan van tweedehands boeken?

4 thoughts on “Kringloopvondsten #9

  1. Oh zit er in Genemuiden een goede? Ik ben echt nog nooit in Genemuiden geweest ook al zit dat dus best dicht bij mij. Wat cool dat je die Gaiman daar hebt gevonden. Dat is wel een van mijn favorieten van hem.

  2. Ik probeerde gisteren te reageren, maar toen kwam ik niet op je pagina terecht, zelfde foutmelding als Lalagè. Nu gelukkig wel. Ik mag van mezelf niet meer een Kringloopwinkel in en dat is best moeilijk! De donkere kamer van Damocles staat hier in de kast, kreeg ik van de bibliotheek bij Nederland Leest. Ik las hem ooit op de HBS en ik vond er niets aan. Misschien was ik nog te jong. Ik wil het nog wel eens proberen, maar ik wacht heel laf tot ik weet wat jij ervan vond…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *