Algemeen

Boeken om naar uit te kijken #1

In een boekhandel of kringloopwinkel sta ik vaak als een kind in een snoepwinkel te kijken naar alle mooie boeken die ik nog graag zou willen lezen. Maar ik kan ook halsreikend uitkijken naar alle boeken die uitgeverijen nog uit gaan geven. In deze rubriek laat ik je een paar tips zien van boeken waar ik naar uit kijk en die komende maand in de boekhandel liggen. Kijk je mee?

Emma Reyes – Het boek van Emma

Emma Reyes bracht haar jeugd door in een kamer zonder ramen in Bogotá, zonder water of toilet, met slechts haar vindingrijkheid als middel om haar en haar zus in leven te houden. Verlaten door hun moeder kwamen ze in een klooster terecht dat onderdak bood aan 150 verweesde meisjes. Ze boenden er de wc’s, streken kleren en deden de was, schrobden vloeren, naaiden kleding voor de nonnen – en leefden in angst voor de Duivel. Ongeletterd en in alles onwetend over de buitenwereld, ontsnapte Emma toen ze negentien was om uiteindelijk in Buenos Aires en Parijs carrière te maken als kunstenaar

Ik ben vooral benieuwd naar dit boek omdat ik, naar aanleiding van de omslagtekst, graag meer wil weten over Emma, wie ze is en wat ze denkt. Hoe het leven in Colombia is en hoe ze zich heeft kunnen ontwikkelen.

Lidewijde Paris – Hoe lees ik korte verhalen?

Yes, weer een nieuw boek van Lidewijde Paris! Ondanks dat ik haar andere boek, Hoe lees ik?, nog niet uit heb zou ik ook graag dit boek willen lezen. Lidewijde weet namelijk op een zeer enthousiaste wijze te vertellen over boeken en hoe je die het beste kunt lezen om niets te missen.

Isabel Allende – De winter voorbij

New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen, een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig en een jonge illegale immigrante, op de vlucht voor drugscriminelen. Ze raken tegen wil en dank verzeild in een soort roadmovie waarin ze zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Tijdens deze bizarre tocht leren ze elkaar steeds beter kennen en langzaam vallen voor de lezer alle puzzelstukjes op hun plaats.

Ik kan enorm genieten van de boeken van Allende, bijvoorbeeld van Het eiland onder de zee en Eva Luna. Allende weet je mee te nemen naar het prachtige Zuid-Amerika en is een rasechte taalkunstenaar.

Naar welk boek kijk jij uit?

1 thought on “Boeken om naar uit te kijken #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *