Boek zoekt huis

Doe iets goeds voor een boek #4

Soms heb je van die momenten dat je je leven overdenkt. Dat je beseft dat je leven volgepropt zit met verplichtingen en afspraken die jou eigenlijk sturen in plaats van andersom. Dat iedereen vaak met zichzelf bezig is. Dat je beseft dat de wereld zoveel leuker gemaakt kan worden door spontaan iets voor een ander te doen.

Daarom geef ik iedere maand een boek weg uit eigen kast! Ik vind het leuk om iets voor een ander te doen, hoe klein het ook is.

Vorige keer won Eva Albrecht en wij van Lodewijk van Oord. Het boek is ondertussen onderweg naar haar!

Deze keer geef ik weer weer een boek weg uit eigen kast, namelijk Lieveling van Kim van Kooten. Het is een boek dat mij tot uitersten heeft gedreven, misschien komt het ook wel omdat ik zelf nog niet zo heel lang moeder ben. Het boek gaat namelijk over een klein meisje Puck dat misbruikt wordt. Hoe onschuldig het begint en hoe heftig het kan worden, dit alles lees je door de kinderlijke, naïeve ogen van lieve Puck. Ik vind het knap dat een auteur bij een lezer zoveel emoties kan losmaken, maar ik ben toch best kritisch geweest over dit boek.

Ik ben dan ook benieuwd wat een ander hiervan gaat vinden!


 Doe iets goeds voor een boek

Wil jij dit boek lezen? Doe dan mee met deze actie! Het principe is simpel. Elke maand stel ik een boek uit mijn eigen boekenkast beschikbaar om te verloten. Iedereen mag meedoen, maar er is één voorwaarde aan verbonden: zorg ervoor dat je een glimlach op het gezicht van iemand anders tovert!

Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld je oude buurman verblijden met een bezoekje, je oma een lief kaartje sturen of iemand een helpende hand bieden. Op deze manier hoop ik een hele kleine keten van positiviteit te creëren, onder het mom van ‘alle beetjes helpen’.

Meedoen kan door je deelname kenbaar te maken in de reacties hieronder. Dit kan tot en met zondag 24 december 2017. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld.

1 thought on “Doe iets goeds voor een boek #4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *