Overig

De scheurkalender van Lidewijde Paris

Aardig wat scheurkalenders heb ik de afgelopen jaren versleten en vrijwel altijd gaat het op dezelfde manier. In januari scheur ik trouw elke dag een blaadje van de kalender. In maart scheur ik al blaadjes voor een paar dagen achter elkaar en halverwege het jaar ben ik het ding allang weer vergeten. Toch wilde ik heel graag de scheurkalender van Lidewijde Paris – 365 dingen die je als boekenlezer moet weten – hebben.

Ik ben namelijk al een paar maanden bezig in het boek Hoe lees ik? van Lidewijde Paris. Ik doe er niet zo lang over omdat de inhoud niet goed is of lastig is. Het is omdat ik haar verhaal, dat dieper ingaat op wat literatuur is en hoe het precies werkt, goed wil begrijpen en in mij op wil nemen. Het is reuze interessant en als je er wat van wilt leren moet je er even goed voor gaan zitten. Toen ik de blogpost van Luna zag, wist ik het meteen. Deze scheurkalender is écht wat voor mij.

Scheurkalender met 365 weetjes voor lezers

Deze scheurkalender is ontzettend veelzijdig en informatief. Tijdens het bladeren ben ik zo geboeid dat ik niet moet uitkijken dat ik alles al ga lezen voordat het überhaupt 2018 is. Zo zie ik quizvragen voorbij komen, maar ook beroemde zinnen en toelichtingen over in de boekenwereld bekende termen en evenementen. Door het enthousiasme waarmee Lidewijde haar kennis overbrengt gaat vast en zeker zorgen voor een shitload aan nieuwe boeken die ik graag wil lezen :-)

Er zullen vast dagen bij zitten die ik minder interessant vind, maar door de veelzijdigheid en de wijze waarop Lidewijde iets ingewikkelds op een makkelijke manier kan uitleggen maakt het dat ik geen spijt heb dat ik het heb gekocht. Wat ook nog leuk is, elke maand wordt er een wedstrijdvraag gesteld. De antwoorden op deze vragen kan je insturen en kans maken op een boekenpakket.

Ik ga de kalender gebruiken waarvoor het ook bedoeld is. Scheuren, scheuren en misschien nog een keer wat bewaren. Nu nog een goed plekje zoeken om het op te hangen.

5 thoughts on “De scheurkalender van Lidewijde Paris

  1. Deze scheurkalender staat op mijn lijstje voor Sinterklaas! Het lijkt me echt tof om dagelijks een literair weetje te lezen :) al ben ik waarschijnlijk ook die persoon die heel de kalender al heeft gelezen voordat het jaar überhaupt begonnen is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *