Algemeen

Pinteresting #5 – Top 5 boekenkasten deel II

In 2015 postte ik voor het eerst een overzicht van vijf prachtige boekenkasten.  Omdat ik deze met jullie wilde delen en  wij net voor de verhuizing inspiratie nodig hadden voor onze kasten en ik veel op Pinterest ‘pinde’. Ondertussen ben ik nog steeds actief op Pinterest en er zijn nog zóveel mooie boekenkasten die het waard zijn om te delen. Dus vandaar verschijnt vandaag deel II van deze post: Top 5 boekenkasten!

1. Asymmetrisch

De afbeelding hierboven gebruikten wij in onze gesprekken met de meubelmaker. We wilden graag een grote witte kast, maar niet dat de vakken symmetrisch zouden zijn. Juist deze afwisseling en variatie vonden wij heel erg mooi. Onderaan wilden we opbergruimte voor al het speelgoed en spelletjes. Na het gesprek hebben we het ontwerp volledig in handen gelaten van de meubelmaker. Ook tussentijds hebben we niets gezien. De verrassing was dan ook enorm toen ze de kast op zijn plek schoven. Wat zijn we er blij mee!

2. Eenvoud op zijn best

Deze kast lijkt een beetje rechttoe, rechtaan maar stiekem vind ik deze kast echt heel erg mooi. Je kunt de planken van de kast natuurlijk inrichten naar je eigen wens, maar juist deze afwisseling met boeken en accessoires vind ik heel subtiel gedaan. Een ander voordeel is dat de kamer echt enorm breed lijkt. Het nadeel is dat je altijd het trapje nodig hebt om bij de boeken te komen. Ondanks dit blijft het een prachtige kast!

3. Verfijnde kwaliteit

 

Dit is nu echt zo’n kast die niet in ons huis zou passen, maar ik toch een echte blikvanger vind. De bolling vind ik zo origineel en verfijnd dat ik deze kast heel graag een keer in het echt zou willen bewonderen. Dit is volgens mij echt een staaltje vakmanwerk, de kwaliteit spat er in ieder geval van af.

4. Zwevende eenvoud

Ik weet eigenlijk niet of ik dit wel een boekenkast kan noemen, of is het eigenlijk niet meer dan een set boekenplanken? Nou ja, ik vind het in ieder geval ontzettend mooi. Neutraal, eenvoudig maar toch iets wat je niet elke dag ziet. Creatief en toch simpel, ik vind die combinatie zo boeiend!

5. In de lengte

Zoals de boekenkast eerder hierboven genoemd juist heel breed lijkt, werkt deze juist goed in de lengte. Op zich is deze kast helemaal niet zo heel bijzonder qua ontwerp maar juist omdat je het niet vaak ziet vind ik het dan zeker het vermelden waard. Ik vind het mooi dat het bovenste gedeelte van de kast open is gelaten, dat maakt het geheel licht en transparant.

Wat vind jij de mooiste kast?

1 thought on “Pinteresting #5 – Top 5 boekenkasten deel II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *