Boek zoekt huis

Doe iets goeds voor een boek #3

Soms heb je van die momenten dat je je leven overdenkt. Dat je beseft dat je leven volgepropt zit met verplichtingen en afspraken die jou eigenlijk sturen in plaats van andersom. Dat iedereen vaak met zichzelf bezig is. Dat je beseft dat de wereld zoveel leuker gemaakt kan worden door spontaan iets voor een ander te doen.

Daarom geef ik iedere maand een boek weg uit eigen kast! Ik vind het leuk om iets voor een ander te doen, hoe klein het ook is.

Vorige keer won Arlette Tot je valtvan Lidewij Martens. Het boek ging vorige week naar haar toe en ik hoop dat ze er net zo veel plezier van beleeft als ik dat heb gedaan! Deze maand geef ik weer een boek weg uit eigen kast.
Albrecht en wij van Lodedwijk van Oord heb ik dit jaar in Groningen gekocht. Het verhaal gaat over Edo Morell die directeur is van een dierentuin. Met zijn commerciële en kritische blik probeert hij zijn dierentuin van de financiële ondergang te redden. Hij presenteert een rigoureus plan waar de dieren niet meer centraal staan, maar de mens. Een bezoek aan zijn dierentuin moet voor de mens een beleving zijn; het belang van de dieren lijkt ondergeschikt. In het boek komt onze consumptiemaatschappij goed naar voren, ik vond het een heel bijzonder boek!

Doe iets goeds voor een boek

Wil jij dit boek lezen? Doe dan mee met deze actie! Het principe is simpel. Elke maand stel ik een boek uit mijn eigen boekenkast beschikbaar om te verloten. Iedereen mag meedoen, maar er is één voorwaarde aan verbonden: zorg ervoor dat je een glimlach op het gezicht van iemand anders tovert!

Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld je oude buurman verblijden met een bezoekje, je oma een lief kaartje sturen of iemand een helpende hand bieden. Op deze manier hoop ik een hele kleine keten van positiviteit te creëren, onder het mom van ‘alle beetjes helpen’.

Meedoen kan door je deelname kenbaar te maken in de reacties hieronder. Dit kan tot en met zondag 26 november 2017. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld.

10 thoughts on “Doe iets goeds voor een boek #3

  1. Dit keer verloot je een boek dat ik eigenlijk al gelezen had willen hebben, omdat het een thema behandeld waar ik me erg druk om kan maken. Het is er nog niet van gekomen, er komen ook zoveel mooie boeken uit. Vandaar dat ik graag weer meeloot. Maar ook zonder in de prijzen te vallen, gaan de goede dingen voor een ander gewoon door. Want daar word ik stiekem zelf ook heel blij van ;-)

    1. Ohh Jannie! Als ik had geweten dat je het boek graag wilde lezen, had ik je het zo opgestuurd. Heb je nog meer boeken die je eigenlijk al gelezen had willen hebben?

  2. Wat een goed idee! Vandaag ga ik een uurtje eerder naar huis om met mijn iinderen te spelen. Dat levert 2x een grote glimlach op! En dat mij weer blij dus mijn eigen glimlach erbij.

  3. Een vriendin van mijn oude buurvrouwtje is verhuist en ze missen elkaar heel erg! Ik ga haar op Sinterklaasavond verrassen met een kaart in de bus van Sinterklaas! Ik gooi er pepernoten bij en verras haar met een ritje op een dag naar keuze om haar te brengen naar haar hartsvriendin en we halen haar ‘s avonds weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *