Algemeen

5 x Cadeautips voor Sinterklaas

Hoera! Sinterklaas weer in Nederland aangekomen en daarmee start voor mij het leukste feest van het jaar. De pepernoten, speculaas en de vrolijke kindergezichten zorgen voor een paar sfeervolle weken. Nu ik zelf kleine kinderen heb, geniet ik daar nog meer van. De lootjes zijn getrokken en de lijstjes zijn gemaakt. Weet je niet wat je moet vragen voor Sinterklaas? Of wil je iemand verrassen? In deze blogpost geef ik 5 perfecte cadeautips voor iedere boekenliefhebber (van fysieke boeken).

1. De scheurkalender van Lidewijde Paris

Ik schreef er al eerder over, de scheurkalender van Lidewijde Paris –365 weetjes die je als boekenlezer moet weten- is zo ontzettend veelzijdig en informatief dat het voor iedereen die van lezen houdt een praktische aanwinst is. Vooral als je van literatuur houdt en daar meer over wilt weten. Door het enthousiasme waarmee Lidewijde haar kennis overbrengt is het onvermijdelijk dat je gestimuleerd wordt om te lezen.

2. Boekenleggers

Vaak heb ik goede voornemens, maar in de praktijk bak ik er eigenlijk helemaal niets van. Toch heb ik het idee áls ik een mooie boekenlegger heb, dat ik het dan ook automatisch zal gebruiken. Nu onthoud ik vaak de bladzijde waar ik ben gebleven, prop een kladpapiertje of een bonnetje tussen de bladzijdes of vouw een ezelsoortje…  Er zijn echter supermooie boekenleggers op de markt, wat te denken van deze toppers?

https://www.ditverzinjeniet.nl/peleg-design-croco-boekenlegger
https://www.ditverzinjeniet.nl/suck-uk-kiemplant-boekenlegger-set-van-3
 

3. Leeslampje voor de donkere dagen

Het kan aan mijzelf liggen, maar de afgelopen maanden zie ik niet zo heel scherp meer. Ik heb daar vooral aan het eind van de middag en ‘s avonds last van. Ondanks dat ik lampen aandoe, moet ik vaak focussen om de letters in mijn boek goed te kunnen lezen. Een leeslampje, speciaal voor deze koudere, donkere dagen, is dan superhandig! Voor iedere oudere een ‘must-have’ ;-)

www.bestel.nl

4. Paginahouder

Vooral met dikke paperbacks is het handig om een soort paginahouder te hebben die voor jou de bladzijdes in toom houdt zodat je zonder kramp in je handen verder kunt lezen.  Deze duimhouders zijn volgens mij perfect voor dit zware klusje!

www.etsy.com

5. Shopper voor boeken

Sinds de gratis plastic tasjes zijn afgeschaft (goed!!), ben ik altijd erg zuinig op mijn eigen tasjes die ik bij de Hema heb gekocht, of het linnen tasje van de AH. Wat nog leuker is, is deze shopper voor boeken. Kijk dan hoe gaaf! 

Sowieso wil ik deze site Leesletters even duidelijk benoemen, want dit is een mooie site met alles over (leren) lezen. Neem gerust een kijkje!

Trouwens, met de links die ik geef, verwijs ik alleen naar de bron die ik heb gebruikt voor deze blogpost. Ik heb geen affiliatie links opgenomen, koop vooral wat je wilt en bovenal waar je wilt :-)

Dit waren 5 cadeautips voor de komende feestdagen. Wat heb jij op je verlanglijstje staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *