Spanning

Ragdoll van Daniel Cole

Ik ben een vrij gevarieerd lezer; eigenlijk zou je mij ook wel een alleslezer kunnen noemen. Zo geniet ik namelijk erg van literatuur, non-fictie, thrillers, romans en detectives. Ragdoll van Daniel Cole valt in de categorie van gruwelijke thriller.

Ragdoll, niets minder dan een lappenpop, is hetgeen waar het om gaat in dit boek. Op zich klinkt dat helemaal nog niet zo beangstigend, maar wel als je je bedenkt dat het in dit boek om zes slachtoffers gaat, maar één lijk: de ragdoll.

De media en politie dopen de seriemoordenaar al snel met de naam ‘Lappenpopmoordenaar’. Maar net als de moorden die hij pleegt en de wijze waarop hij zijn slachtoffers heeft tentoongesteld, is ook het onderzoek vrij complex. William Fawkes (Wolf) en zijn collega’s Emily en Alex worden bedolven onder gecompliceerde losse eindjes, nieuwsgierige journalisten en een enorme tijdsdruk. De moordenaar heeft namelijk een lijst uitgegeven waarop de volgende slachtoffers én hun sterfdatum wordt vermeld. Wat is het verband en nog belangrijker, hoe kan Wolf de moordenaar stoppen?

Aangename spanning

Ragdoll is een origineel thrillerdebuut dat je vanaf het begin geboeid houdt. Dit komt mede doordat Wolf een interessant, niet standaard, personage is. Hij heeft een krachtig karakter en ook zijn opzienbarende carrière zorgt voor een spannende dynamiek in het onderzoeksteam. Vooral met Emily heeft Wolf een geschiedenis, Alex daarentegen is nieuw maar weet de vinger akelig goed op de zere plek te leggen. Naarmate het onderzoek vordert, verschuiven de verhoudingen en neemt de spanning toe.

Ondanks dat je vaak een kijkje krijgt in de hersenspinsels van Wolf, leer je hem niet echt kennen. Hij blijft mysterieus en duister, want het wordt al in het begin duidelijk dat De Lappenpopmoordenaar geïnteresseerd is in Wolf. Het antwoord op deze vraag blijft lang uit, daarom wil je ook graag doorlezen. Wat is het verband?

De machteloosheid van het onderzoeksteam, de opdringerige media en de zeer intelligente moordenaar zorgen voor een aangename spanningsboog die je compleet in zijn greep houdt. Het leidt naar een wat ingewikkeld plot, maar niet minder verrassend. Het einde nodigt uit voor het volgende deel, wat wil ik graag meer lezen over Wolf!

3 thoughts on “Ragdoll van Daniel Cole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *