Boek zoekt huis

Doe iets goeds voor een boek #2

Soms heb je van die momenten dat je je leven overdenkt. Dat je beseft dat je leven volgepropt zit met verplichtingen en afspraken die jou eigenlijk sturen in plaats van andersom. Dat iedereen vaak met zichzelf bezig is. Dat je beseft dat de wereld zoveel leuker gemaakt kan worden door spontaan iets voor een ander te doen.

Vorige keer won Lize De gloriedagen van Walter Gom van Marcel Vaarmeijer. Het boek ging deze week pas naar haar toe en ik hoop dat ze er net zo veel plezier van beleeft als ik dat heb gedaan! Deze maand geef ik echt een prachtig boek weg. Ik heb er serieus even over getwijfeld, maar ik vind het eigenlijk veel leuker om weg te geven dan om het zelf te houden.

Tot je valt van Lidewij Martens heb ik via twitter van De leesclub van alles gewonnen. Het is een zeer ontroerend boek dat mij ontzettend heeft geëmotioneerd. Nico is een eenzame veerman dat een enorm verdriet met zich meedraagt. Tijdens zijn overtochten, waarbij hij passagiers van de ene naar de andere kant brengt met zijn pont, blikt hij terug op zijn leven met zijn lieve maar gecompliceerde dochter Geesje. Hij denkt na over hoe het was, maar ook over hoe het werd toen zijn vrouw Lieke hem verliet en hij alleen achterbleef met Geesje die op haar beurt een hardnekkig eetstoornis ontwikkelde.

Met een prachtige schrijfstijl weet Lidewij Martens je echt recht in de ziel te raken. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat andere lezers van dit boek zullen vinden.

Doe iets goeds voor een boek

Wil jij dit boek lezen? Doe dan mee met deze actie! Het principe is simpel. Elke maand stel ik een boek uit mijn eigen boekenkast beschikbaar om te verloten. Iedereen mag meedoen, maar er is één voorwaarde aan verbonden: zorg ervoor dat je een glimlach op het gezicht van iemand anders tovert!

Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld je oude buurman verblijden met een bezoekje, je oma een lief kaartje sturen of iemand een helpende hand bieden. Op deze manier hoop ik een hele kleine keten van positiviteit te creëren, onder het mom van ‘alle beetjes helpen’.

Meedoen kan door je deelname kenbaar te maken in de reacties hieronder. Dit kan tot en met zondag 22 oktober 2017. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld.

7 thoughts on “Doe iets goeds voor een boek #2

  1. Het lijkt me een mooi boek,en ik weet wel wat ik daarna er mee doe,als ik hem uit heb.Dan stuur ik hem naar mijn vriendin Sandra die al zoveel pech dit jaar heeft gehad,ze verdient het echt..

  2. Wat een geweldig leuk idee. Ik doe graag mee, geef altijd heel veel boeken weg aan vrienden of gewoon aan iemand. Het mooiste is dat je erzelf ook zo blij van wordt.

  3. Wat een leuk idee!
    Ik geef altijd mijn boeken door, soms gericht soms via een mini-bieb. Deze gaat na lezing zeker naar mijn buurvrouw die gek is van katten en een cadeautje geweldig vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *